Erhverv

Revisor advarer: Firmaet bag kendte festivaler risikerer at lukke

Selskabet bag en stribe festivaler, heriblandt Northside og Tinderbox, tabte millioner af kroner i 2019. Coronapandemien medfører »væsentlige usikkerheder«, lyder det i regnskabet.

Artiklens øverste billede
På billedet ses publikum til en koncert på Northside Festival i 2019.

Coronapandemien kan i yderste konsekvens ende med at tage livet af festivalerne Northside og Tinderbox. Der er nemlig usikkerhed om fremtiden i selskabet DTD Holding, som bl.a. står bag de to store festivaler. Det fremgår af årsregnskabet i DTD Holding.

»Såfremt krisen udvikler sig væsentligt anderledes end forventet af ledelsen, kan der opstå væsentlig usikkerhed, der kan rejse betydelig tvivl om koncernens fortsatte drift,« fremgår det af regnskabet.

Regnskabet dækker 2019, og det inkluderer derfor ikke tal for 2020, hvor både Northside, Tinderbox samt planlagte koncerter er blevet aflyst pga. coronavirussen.

»Når ens indtægtsgrundlag forsvinder, står man økonomisk usikkert. Der er usikkerheder om, hvordan de næste 12 måneder kommer til at se ud,« siger Thomas Krath Jørgensen, fagchef i FSR - Danske revisorer, om det nye regnskakb fra DTD Holding.

Finans har kontaktet Brian Nielsen, der er direktør i DTD Holding, men han har ingen kommentarer.

Usikkerheden omkring DTD Holdings fremtid står i en note i regnskabet. Det bliver ligeledes fremhævet af revisoren, der påpeger, at der er »væsentlig usikkerhed vedrørende fortsat drift«.

Det skal forstås på den måde, at ledelsen i DTD Holding har aflagt årsregnskabet under forudsætning af, at selskabet kan fortsætte sin drift. Hvis revisoren havde været uenig i denne forudsætning, skulle han have modificeret sin revisionspåtegning og taget forbehold. Det har revisoren ikke.

»Dermed signalerer revisor, at forudsætningen om fortsat drift er et relevant valg. Det ændrer dog ikke på, at der er væsentlige usikkerheder, som kan skabe tvivl om selskabets muligheder for at fortsætte driften,« forklarer Frank Thinggaard, professor i regnskab ved Aarhus Universitet.

»Derfor hejser revisor et mindre advarselsflag - laver en ”pegepind” - hvor revisor fremhæver dette forhold for regnskabslæseren, og henviser til ledelsens beskrivelse i årsregnskabet af den væsentlige usikkerhed. Dermed signalerer revisor, at vedkommende mener, at ledelsens omtale af usikkerheder er tilstrækkelige til, at regnskabslæseren kan bedømme situationen,« lyder det videre fra Frank Thinggaard.

Samme melding kommer fra Thomas Riise Johansen, professor ved Institiut for Regnskab ved CBS, som peger på, at revisors påtegning »er et mildt advarselsflag i forhold til fortsat drift«.

DTD Holding fremhæver selv, at der er udarbejdet handlingsplaner og nye budgetter »ud fra den forudsætning at det er muligt at afholde begge festivaler i 2021 samt større arrangementer i starten af 2021.«

I budgetterne er der indregnet hjælpepakker samt et billetsalg på niveau med tidligere år.

»Ud fra nye budgetter er det ledelsens vurdering, at der er tilstrækkelig likviditet til at fortsætte driften. Moderselskabet har samtidig underskrevet en støtteerklæring med henblik på at yde økonomisk støtte i det omfang, det er nødvendigt for at understøtte selskabets drift,« fremgår det af regnskabet.

DTD Holding er kommet ud af 2018 og 2019 med underskud. I 2018 lød underskuddet på 11 mio. kr., mens det i 2019 endte på 12 mio. kr. Ved udgangen af 2019 var egenkapitalen i selskabet 30 mio. kr.

»Økonomien i selskabet pr. 31. december viser en stor egenkapital i forhold til aktivernes størrelse, hvilket er positivt. Så selv om man laver et stort underskud i 2019, så er der altså kapital til rådighed til at betale gælden. Hvis selskabet i 2020 forventer et underskud på 10 mio. kr., hvor egenkapitalen så ville være nede på 20 mio. kr. ved årsskiftet, så kan covid-19 jo resultere i, trods hjælpepakker fra staten, så stort et underskud, at hele egenkapitalen forsvinder, hvorefter ejerne måske tvinges til at skyde mere kapital ind i selskabet,« siger Thomas Krath Jørgensen fra FSR – danske revisorer.

DTD Holding blev i 2019 opkøbt af det amerikanske festival- og koncertselskab Superstruct Entertainment.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.