Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Lars Seier er klar med hjælp til sin kriseramte Michelin-restaurant

Nedlukningen af Restaurant Geranium har haft alvorlige konsekvenser for forretningen. Selskabet er netop kommet med regnskab, og ledelsesberetningen ser dyster ud.

Corona rammer verden
Køkkenchef på Geranium Rasmus Kofoed. Foto: Ivan Boll Riordan

Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium med kokken Rasmus Kofoed som køkkenchef og medejer, har lidt alvorligt under coronanedlukningen. Det fremgår af restaurantens regnskab for 2019.

»Coronavirussen (covid-19) har haft direkte indflydelse på selskabets omsætning og likviditet efter regnskabsårets udløb, da restauranten er tvangslukket. Uanset hjælpepakker må der forventes et ikke ubetydeligt underskud for 2020,« skriver restauranten i regnskabet.

Erhvervsmanden Lars Seier Christensen, der i 2016 købte 80 pct. af selskabet, står dog klar i kulissen til at holde hånden under restauranten.

»Selskabets ultimative hovedaktionær, Lars Seier Christensen, har bekræftet, at han vil støtte op om selskabet likviditetsmæssigt og finansielt i det omfang, der er behov herfor. Årsrapporten er derfor aflagt under forudsætning af fortsat drift,« står der i regnskabet.

Selskabet havde i 2019 en bruttofortjeneste på 18,4 mio. kr. og et nettoresultat på 113.000 kr. Siden 2015 har selskabet haft overskud på hvert regnskab, med undtagelse af 2017. Rekordåret for restauranten var i 2018, hvor overskuddet lød på 1,5 mio. kr.

Selskabet har en egenkapital på 7,2 mio kr., og beskæftiger ifølge regnskabet 35 medarbejdere.

Under coronakrisen har restauranten ligesom mange andre virksomheder modtaget lønkompensation for hjemsendte medarbejdere. Ifølge en aktindsigt, som Finans har fået af Erhvervsstyrelsen, har restauranten modtaget godt 1,6 mio. kr. i kompensation frem til starten af august.

Restauranten åbnede første gang i 2007 tæt på Kongens Have i København. I 2010 etablerede restauranten sig i Parkens lokaler på Østerbro. Restauranten blev den første og eneste danske restaurant med tre Michelin-stjerner i 2016, og den har formået at holde fast i alle tre stjerner siden.

BRANCHENYT
Læs også