Erhverv

Tesla-aktien fortsætter nedturen med nyt markant fald

Det er nok den mest hypede aktie i verden, men den seneste udvikling kunne tyde på, at træerne ikke længere bare fortsætter med at vokse ind i himlen.

Elon Musk har tryllebundet masser af investorer, og skeptikerne har indtil videre i den grad brændt nallerne efter et helt vildt kursridt. Spørgsmålet er, om gassen er ved at gå af ballonen. Foto: Reuters.

Om festen er slut, skal være usagt, men måske er de første tømmermænd begyndt at melde sig.

Tesla-aktien har i hvert fald de seneste dage været ramt af en større nedtur, der på få dage har barberet hele 17 pct. af markedsværdien. Senest med et fald på syv pct. i dag, torsdag.

De seneste dage har da også budt på en række større nyheder fra selskabet. For det første planlægger det at hente 5 mia. dollars på børsen ved at udstede nye aktier. Dertil kommer, at den største udenforstående aktionær i virksomheden, Baillie Gifford, har reduceret sin position i Tesla fra 6,3 pct. til under 5 pct., viser data fra FactSet ifølge CNBC.

I et notat til sine kunder skrev har Credit Suisse skrevet, at en del af stigningen frem til mandag i denne uge var drevet af udefrakommende faktorer.

Det gælder bl.a., at en række short sellers har skullet ud af aktien, da de har opgivet at tjene penge på, at aktiekursen ville falde.

En del investorer havde også købt op i aktien i håbet om, at Tesla ville blive inkluderet i S&P 500, hvilket ville have fået en masse fonde og andet til automatisk at være tvunget til at eje Tesla-aktier.

»Efter en absolut vanvittig periode, hvor aktien er steget med mere end 75 pct. på ingen andre nyheder, end at der ville komme et aktiesplit, befinder Tesla-aktien sig nu midt i en omgang tømmermænd, idet aktien er på vej til at få den tredje handelsdag i træk med et kursfald på mere end 5 pct.,« skriver Bespoke Investment Group i et notat til sine kunder ifølge CNBC.

Trods de seneste dages kursmæssige tilbagagent, er Tesla-aktien fortsat steget med 430 pct. i løbet af 2020.

BRANCHENYT
Læs også