Serier
BREAKING

Forbereder sig på hårde måneder: Flyselskab udvider kapitalen med milliarder

Ryanair har hentet 400 mio. euro ind, der skal sikre dem overlevelse igennem coronakrisen.

Corona rammer verden
Ryanair har hentet 400 millioner euro (næsten 3 mia. kroner red) ind efter en kapitaludvidelse. Foto: Thomas Borberg.

Lavprisflyselskabet Ryanair er ligesom mange andre i flyindustrien presset voldsomt af coronakrisen. I sidste måned meddelte selskabet, at flykapaciteten reduceres med 20 pct. i september og oktober.

Fredag offentliggjorde Ryanair, at man hentet 400 millioner euro (næsten 3 mia. kroner red) ind efter en rettet emission til institutionelle investorer.

Det skriver Check-in.dk.

En rettet emission er en kapitaludvidelse af et selskab, der ikke udbydes forholdsmæssigt til ejerkredsen, men til enkelte investorer eksternt eller internt i ejerkredsen.

Inden coronakrisen stod Ryanair med en bugnende pengekasse, men det tyder på, at det har været nødvendigt for lavprisselskabet at styrke sig mod, hvad der ligner et par udfordrende måneder for flybranchen.

Kapitaludvidelsen er dog ikke det eneste, der vækker opsigt hos Ryanair, ifølge Check-in.dk.

Koncernchefen Michael O’Leary står til at få udbetalt en bonus på 3.4 mio. kroner, hvilket ”er en hån mod personalet, der mister sit job”, mener det britiske pilotforbund BALPA:

»Det sender et signal om, at topchefer for flyselskaber skamløst kan tage imod statsstøtte, skære i antallet af jobs og derefter indkassere enorme bonusser,« sagde generalsekretær i BALPA, Brian Strutton, fredag ifølge Reuters.

Læs også