Erhverv

Har allerede fyret en tredjedel af sine ansatte - Britisk flyselskab giver endnu 1.150 medarbejdere en fyreseddel

Virgin Atlantic har allerede fyret 3.500 ud af 10.000 ansatte siden januar måned, men nu skærer flyselskabet endnu engang ned.

Flyselskabet Virgin Atlantic meddeler, at man er nødsaget til at afskedige yderligere 1.150 medarbejdere for at holde sig i luften. Foto: Ben Stansall/AFP.

I midten af juli fik det kriseramte britiske flyselskab Virgin Atlantic finansieringen på plads til at overleve coronakrisen.

Flyselskabet sikrede sig næsten 10 mia. kr. i en redningspakke, men Virgin Atlantic meddeler, at man er nødsaget til at afskedige yderligere 1.150 medarbejdere for at holde sig i luften.

Det skriver BBC.

»Indtil antallet af flyrejser vender tilbage til et mere normalt niveau, afhænger vores overlevelse af at reducere omkostninger yderligere og lægge penge til side,« oplyser Virgin Atlantic i en pressemeddelelse.

Shai Weiss, der er adm. direktør i luftfartsselskabet, har tidligere udtalt, at det sidste halve år har været det hårdeste i Virgin Atlantics 36 år lange historie.

Fagforeningen for britiske piloter, British Airline Pilots’ Association (BALPA), begræder fyringerne:

»Enhver fyring under denne krise er en tragedie, og vi gør alt hvad vi kan for at mindske antallet af fyringer i sektoren,« siger Brian Strutton, der er generelsekretær i BALPA, til BBC.

Milliardæren Richard Branson ejer 51 pct. af Virgin Atlantic, og den 70-årige ejer har selv skudt 250 mio. dollars ind i forskellige dele af koncernen under coronakrisen.

Flyselskabet Virgin Australia, hvor Richard Branson ejer en mindre andel, blev i april sat under administration på grund af økonomiske problemer i kølvandet på coronapandemien.

Virgin Atlantic blev grundlagt i 1984. Virksomheden har base i Storbritannien.

Læs også