Erhverv

Norsk elektronikdirektør skal ruste dagligvarekoncern digitalt

Kædeselskabet hos Coop Danmark skifter ud i bestyrelsen, hvor en norsk topchef skal bidrage med bl.a. ekspertise om digitale salgskanaler.

Coop Danmark med over 1.000 dagligvarebutikker har også eget onlinesupermarked. Arkivfoto.

En norsk topchef skal være med til at skubbe dagligvarekoncernen Coop Danmark længere frem, når det gælder onlinehandel. Han er netop indtrådt i bestyrelsen for Coop’s driftselskab.

Bestyrelsen for Coop Danmark har faktisk travle dage. Mandag har den udpeget finansdirektør Kræn Østergaard Nielsen som ny adm. direktør. For et par dage siden udpegede den et nyt medlem til bestyrelsen for A/S-selskabet, som står bag driften af Coops dagligvarekæder og onlinehandel.

Ind i bestyrelsen er indtrådt norske Erik Gunset Sønsterud. Han afløser Susanne Koch Mørch, der netop er skiftet fra jobbet som adm. direktør hos Danske Spil til den tilsvarende toppost i Tivoli.

Koncernen
  • Coop Danmark driver kæderne Kvickly, Superbrugsen, Dagli’brugsen, Irma og Fakta med tilsammen 1.085 butikker.
  • 345 selvstændige brugsforeninger driver tilsammen 405 af Coops butikker.
  • Ud over dagligvarer har Coop en række andre aktiviteter, bl.a. inden for ejendomme samt butikskæden FDB Møbler.
  • Koncernen ejes af 1,8 mio. medlemmer

Den medlemsejede dagligvarekoncern er organiseret med en bestyrelse for andelsselskabet - Coop Danmark Amba - og der under bestyrelser for bl.a. Coop Bank og Coop Danmark A/S.

Det er i sidstnævnte, at 52-årige Erik Gunset Sønsterud får sæde. Han er adm. direktør for Elkjøp Nordic, der bl.a. driver Elgiganten med varehuse her i landet.

Selskabet er Nordens største forhandler af forbrugerelektronik med butikker i hele Norden, 10.000 medarbejdere og en omsætning på ca. 40 mia. kr.

Coop Danmark har tidligere selv haft salg af bl.a. elektronik, tv-apparater og andre af den slags produkter i kædens butikker. Men Elgiganten er ifølge bestyrelsesformand Lasse Bolander ikke længere en konkurrent til Coop.

»Elgiganten er kommet langt med omnichannel, hvor salgskanalerne mellem fysisk butik og nethandel virkelig kombineres. Det kan Erik Gunset Sønsterud give os viden om. Ud over at han har stor erfaring fra en succesfuld, international detailhandelsorganisation og med finansiel indsigt,« siger Lasse Bolander om valget af nyt bestyrelsesmedlem.

I A/S-bestyrelsen sidder ud over Bolander og nu den norske elektronikdirektør også svenske Karl Wistrand, der tidligere var finansdirektør i ICA og adm. direktør for Coop Sverige. Bestyrelsen består desuden af bl.a. Jørgen Clausen, der er direktør for Buresø Invest.

Netop i A/S-bestyrelsen udpeges eksterne kandidater, mens medlemmerne af bestyrelsen i moderselskabet, andelsvirksomheden, vælges gennem Coops ejerorganisation. Der har Lasse Bolander været formand siden 2008.

Læs også
Top job