Erhverv

Jacob Aarup-Andersen ejer nu ISS-aktier for næsten 10 mio. kr.

Den nye topchef i ISS ejer nu aktier i servicekæmpen for et større millionbeløb.

Jacob Aarup-Andersen var tidligere udråbt til kronprins i Danske Bank. Nu står han i spidsen for ISS. Foto: Thomas Lekfeldt

Jacob Aarup-Andersen har kun været topchef i ISS i lidt over en uge, men han har allerede købt aktier for et større millionbeløb i servicekæmpen. Mandag oplyste ISS i en meddelelse til fondsbørsen, at Jacob Aarup-Andersen havde købt 20.000 aktier, og at han nu ejede 100.000 aktier.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvilken kurs aktierne er købt til, men mandag lukkede aktien i kurs 99,3. Dermed har Jacob Aarup-Andersens samlede beholdning af ISS-aktier en værdi på lidt under 10 mio. kr.

»Jacob Aarup-Andersen er ikke kun nytiltrådt direktør i ISS, men også større aktionær. Det reducerer den kortsigtede risiko for en større økonomisk rengøring,« skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom i onlinebørsmægleren Nordnet, i en kommentar.

Mandag den 18. maj klokken 8 kom det frem, at Jacob Aarup-Andersen forlod Danske Bank. Få minutter efter meddelte ISS, at Jacob Aarup Andersen skulle overtage i ISS efter Jeff Gravenhorst.

»Jeg har fulgt ISS fra sidelinjen længe og især den seneste tid, og jeg er imponeret. Jeg har stor respekt for ISS, og den er i høj grad forstærket efter min første arbejdsdag. Især alle medarbejderes ekstraordinære indsats for at hjælpe vores kunder gennem COVID-19 har berørt mig,« udtaler Jacob Aarup-Andersen i en kommentar til Finans.

Inden skiftet var Jacob Aarup-Andersen blevet udråbt som kronprins og arvtager i Danske Bank, men han blev vraget af Finanstilsynet, da landets største bank skulle finde en efterfølger til Thomas F. Borgen, der havde forladt banken som følge af hvidvaskskandalen.

Jacob Aarup-Andersen er blevet beskrevet som en karrierekomet, og det er, som Finans tidligere har beskrevet, en offentlig kendt hemmelighed, at han ikke behøver at arbejde resten af sit liv, hvis han mister lysten.

Købet af ISS-aktier begyndte, inden Jacob Aarup-Andersen tiltrådte som ny topchef i ISS. Ca. 14 dage inden han begyndte i servicevirksomheden, købte han flere end 60.000 aktier, fremgik det af en mail fra ISS’ afdeling for investorrelationer, som Finans har set.

»Min investering i virksomheden er et klart udtryk for min tillid til det, ISS allerede står for, og det store potentiale virksomheden rummer fremadrettet som en ledende global leverandør af ’workplace experience and facility management’ til store arbejdspladser verden rundt,« lyder det fra Jacob Aarup-Andersen.

Jacob Aarup-Andersens køb har fundet sted på et tidspunkt, hvor kursen er banket i bund. Siden årsskiftet er ISS-aktien faldet med næsten 38 pct., og de seneste 12 måneder lyder faldet på 42 pct.

»ISS’s udfordring er kort fortalt, at der har været for meget økonomisk slinger i valsen. For mange nedjusteringer og for mange ekstraordinære forhold, som har presset økonomien og aktien,« skriver Per Hansen.

ISS kom igennem første halvår med et underskud på 2,7 mia. kr., og i forventningerne for hele 2020 var der ikke skyggen af vækst at se. Den organiske vækst vil være negativ og lande et sted mellem minus 2 pct. og minus 10 pct., lød det i forbindelse med halvårsregnskabet.

»Med sit aktiekøb, størrelsen af købet og sin timing signalerer Jacob Aarup-Andersen, at det alt andet lige er mindre sandsynligt, at der kommer et større økonomisk opgør med fortiden og en stor nedskrivning,« skriver Per Hansen.

BRANCHENYT
Læs også