Erhverv

Uber lover fuldelektrisk bilflåde i 2040

I blandt andet Europa vil Uber allerede i 2030 bestå af en bilflåde med udelukkende grønne biler.

Uber vil som en af de tunge spillere på markedet for persontransport tage ansvar i klimakampen. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Uber lover, at hele selskabets bilflåde vil være fuldt elektrisk i hele verden i 2040. Alle køreturene, der tages via Ubers app, skal dermed foregå i elektriske biler.

I Europa, USA og Canada vil Uber, der en af verdens helt store spillere indenfor persontransport i specielt de store byer, køre udelukkende på strøm allerede i 2030.

Dette fremgår af et blogindlæg fra adm. direktør Dara Khosrowshahi, der tirsdag blev offentliggjort på Ubers hjemmeside.

Uber vil være mere miljømæssigt forsvarlig for at hjælpe med at tackle klimaudfordringerne. Som en af de helt tunge drenge på markedet for persontransport mener selskabet, at det har et stort ansvar i kampen mod klimaændringerne.

»Som jordens største mobilitetsplatform er det vores ansvar at gå aggressivt til værks for at tackle de udfordrende klimaændringer. Vi er ikke de første til at sætte ambitiøse mål for transformeringen til elektriske biler, men vi har til hensigt at være de første, der får det til at ske,« skrev adm. direktør Dara Khosrowshahi i blogindlægget.

Uber skriver i blogindlægget, at selskabet vil bruge 800 mio. dollars på at hjælpe dets kørere med at skifte til elektriske biler.

Chauffører, der vælger at køre grønnere og elektrisk køretøjer vil tjene ekstra penge på hver tur. I USA og Canada vil førere af hybrid- og elbiler modtage 1,5 dollar ekstra for hver tur, fremgår det af blogindlægget.

Dara Khosrowshahi forventer, at der vil blive holdt øje med Ubers evner til at leve op til de ændringer, de lover.

»Dette er en start, og vi forventer at blive bedømt ud fra vores handlinger. Den ultimative succes for vores forretning vil hvile på vores evne til at ændre vores platform til ren energi i selskab med chauffører, industriinnovatører og regeringer,« skriver Dara Khosrowshahi.

BRANCHENYT
Læs også