Erhverv

Dansk tøjmærke øger millionoverskud - men coronakrisen truer succesen

Det danske tøjmærke NN07 har fart på salget og landede i 2019 endnu et stort millionoverskud. Men coronakrisen udgør en alvorlig trussel for dette års resultat, afslører årsregnskab.

Modevirksomheden NN07 med adm. direktør Tommy Holte i spidsen. 
Arkivfoto: Tobias Nicolai Kvist Larsen.

Ejerne bag det danske herretøjsmærke NN07 må sidde med en bittersød smag i munden i øjeblikket.

For mens det seneste årsregnskab viser, at millionerne strømmer ind i selskabet, så truer coronakrisen med at spænde ben for den danske tøjsucces.

NN07 havde sidste år havde en bruttofortjeneste på 53,5 mio. kr. mod 47,1 mio. kr. året før, viser årsregnskabet for 2019.

Samtidig er overskuddet på bundlinjen vokset fra 24,2 mio. kr. til 29,6 mio. kr., mens resultatet af den primære drift lander på 32,7 mio. kr. mod 27,4 mio. kr. året før.

Men mens 2019 bød på fremgang på både top- og bundlinje, så truer coronakrisen med at kaste mørke skyer over indeværende år, afslører årsregnskabet.

»Ledelsen forventer, at indtjeningen i 2020 vil være kraftig påvirket af Covid-19 pandemien,« står der i regnskabets ledelsesberetning.

»Det er ledelsens opfattelse, at Coronavirussen vil påvirke driften i NN07 ApS i 2020. Dog er det ikke afklaret i hvilket omfang. Derfor har NN07 ApS indgået aftale med moderselskabet Chino BidCo ApS om, at denne stiller sikkerhed og øger den økonomiske støtte under året for den videre drift, hvis det måtte blive nødvendigt,« skriver ledelsen.

Moderselskabet bag NN07, Chino BidCo, ejes i dag primært af de to svenske kapitalfonde Fidelio Capital og Litorina.

NN07 blev grundlagt i 2007 af Victor Lindh sammen med Ulrik Pedersen. De to N’er i navnet står for No Nationality, mens 07 refererer til året, hvor mærket blev grundlagt.

Ulrik Pedersen forlod senere tøjfirmaets ledelse og ejerkreds, mens Tommy Holte kom ind og blev medejer og direktør i 2008.

I 2016 solgte Victor Lindh og Tommy Holte hovedparten af aktiemajoriteten til de svenske kapitalfonde. Begge har dog beholdt en mindre ejerandel og Tommy Holte er fortsat direktør i selskabet.

Læs også
Top job