Erhverv

Trumps formue i milliardfald

Den amerikanske præsident er dykket mange pladser på Forbes' årlige liste over de rigeste i USA.

Donald Trump får til november afgjort, om han skal være præsident i fire år mere, når amerikanerne skal bestemme, om han eller Joe Biden vinder valget. Foto: AP/Alex Brandon

USA's præsident, Donald Trump, har haft sit at kæmpe med det seneste år.

En rigsretssag, en coronapandemi og knap så gode meningsmålinger er blandt de ting, der har plaget Trump.

Nu kan han så føje et særdeles stort formuefald og et dertilhørende stort dyk på listen over Amerikas rigeste til "minderne" det seneste år.

For på listen, der årligt udarbejdes af erhvervsmediet Forbes, er Donald Trump faldet fra en placering som nummer 275 i fjor til nu nummer 339.

Ifølge Forbes er Trumps papirformue faldet med 600 mio. dollars, svarende til knap 3,8 mia. kr., siden september 2019.

Donald Trump har dog stadig midler til at mætte sin mave, da han af Forbes vurderes at være god for 15,8 mia. kr.

Årsagen til Trumps store formuefald skal findes i, at han ejer relativt mange hoteller og resorts. To typer forretninger, der har været særligt hårdt ramt af coronapandemien.

Samtidig ejer den amerikanske præsident også mange kontorejendomme, hvis værdi er blevet banket ned i år i USA grundet arbejdsløshed og en udfordret butiksbranche.

Nogle investeringer har dog også vist gode i år for Trump. Heriblandt 350 parkeringspladser på Manhattan i en tid, hvor mange nok prøver at undgå metroen og de offentlige transportmidler.

Den rigeste på Forbes' liste er fortsat Amazon-stifteren Jeff Bezos, der med en heftig værdistigning i Amazon-aktien rundede en astronomisk milepæl på 200 mia. dollars tidligere på året. Han er den første i historien til at krydse denne milepæl.

På listen står han dog blot noteret for 179 mia. dollars, da den er lavet ud fra aktiepriser og valutakurser fra 24. juli 2020.

BRANCHENYT
Læs også