Erhverv

Børsnotering af Unity gør stiftere til milliardærer

Børsnoteringen af Unity i USA vil gøre grundlæggerne til milliardærer.

David Helgasons formue stiger til et milliardbeløb i forbindelse med børsnoteringen af Unity. Foto: Sebastian Buur Gunvald

Den kommende børsnotering af Unity Technologies vil gøre flere af stifterne af den danske softwaresucces til milliardærer.

Techselskabet har netop offentliggjort et prospekt, som viser, at selskabet sigter efter en børsnotering til 70 mia. kr. Det vil gøre stifterne David Helgason og Joachim Ante til milliardærer.

Af prospektet fremgår det, at Helgason og Ante stadig ejer henholdsvis 4 og 8 pct. af selskabet. De aktieposter står til at blive henholdsvis 2,8 og 5,6 mia. kr. værd, hvis det lykkes Goldman Sachs og Credit Suisse, som står for børsnoteringen, at få skabt god interesse omkring selskabet.

Den tredje medstifter, danske Nicholas Francis, fremgår ikke i prospektet som ejer, men hans selskab havde en egenkapital på 575 mio. kr. i det seneste regnskabsår.

Af en indberetning til det amerikanske finanstilsyn, SEC, fremgår det, at Unity vil sælge op til 28 mio. aktier til mellem 34 og 42 dollars stykket, hvilket vil kunne indbringe Unity op til 1,2 mia. dollars.

Unity ville oprindelig lave computerspil, men stifterne endte i stedet med at lave software, som gør det nemt for andre spiludviklere at lave computerspil.

Mens den 42-årige Unity-medstifter David Helgason var topchef 2007-2014, har han i de senere år været tilknyttet Unity som rådgiver og bestyrelsesmedlem og bruger i dag en stor del af sin tid på den danske venturefond Nordic Makers.

Den 38-årige Joachim Ante er derimod fortsat aktiv i Unity. Han var medstifter af Unity i 2004 og begyndte at skrive koden til firmaet som teenager, og han er teknologichef den dag i dag.

Det fremgår af Unitys prospekt, at stort set alle de eksisterende aktionærer er omfattet af en lockup-periode på 180 dage, hvor de ikke kan sælge aktier. Ingen af de nuværende aktionærer sælger aktier i forbindelse med noteringen. Der er alene tale om et salg af nye aktier, der skal sende penge i kassen på firmaet, der vokser kraftigt og tabte 54 mio. dollars i 1. halvår.

BRANCHENYT
Læs også