Erhverv

Hungry går all in på det danske takeaway-marked: »Det er slut med overskud«

Hungry har fået en kapitaltilførsel på 52 mio. kr. fra den udenlandske kæmpe Delivery Hero, som sætter sig på knap halvdelen af ejerskabet i den danske takeaway-platform.

Morten Larsen, bestyrelsesformand i og medejer af Hungry, som nu selv vil levere mad ud til mange flere danskere. Foto: Anne Kring

Hungry har længe haft ambitioner om at gå forbi Just Eat i Danmark og være landets nummer et på takeaway-markedet.

Nu får ambitionen en helt ny seriøsitet og klang omkring sig.

Hungry modtager således 52 mio. kr. i frisk kapital møntet til en dansk storsatsning. Pengene kommer fra tyske Delivery Hero - en global spiller på madlevering med 27.000 ansatte - som i forvejen ejer tæt på en fjerdedel af Hungry.

Med den friske kapital i ryggen sætter Hungry nu kursen mod egen udbringning i langt flere danske byer og restauranter. Det skal tredoble omsætningen, der i 2019 lå på 300 mio. kr.

»Nu angriber vi markedet og de spillere, der er på det. Vi er til stede i 600 postnumre i Danmark i dag, men nu udvider vi med egen udbringning til København, Aarhus, Odense og Aalborg samt til mange provinsbyer, hvor man ikke kan få maden bragt ud fra restauranterne,« siger Morten Larsen, bestyrelsesformand i og medejer af Hungry.

Flere end 1.800 restauranter er i øjeblikket koblet op på Hungry, men ambitionen er at samarbejde med flere end 3.000 restauranter i Danmark i løbet af en kort årrække.

Mens omsætningen i den kommende tid skal vokse voldsomt, vil det gå den helt anden vej for indtjeningen. Hungry har ellers haft et samlet overskud på over 25 mio. kr. de seneste fem år i Danmark.

»Vi går all in på at bygge en meget stor forretning. Jeg vil gå så langt som at sige, at det er slut med overskud. Nu skal vi ud at erobre markedsandele,« siger Morten Larsen, der har en fortid som topchef i Just Eat.

Hungry er hidtil i 2020 på vej mod et overskud på 18 mio. kr. Men efter den nye satsning kommer Hungry ikke til at levere mere end et »lille overskud«, forklarer Morten Larsen.

Konkret vil Hungry nu stå for udleveringen af maden for restauranter, der ikke selv bringer ud. Det skal ske gennem egne bude og med hjælp fra Delivery Heros software, der i forvejen håndterer udlevering af mad for restauranter i 650 byer verden over.

»Ved at vores egne bude kommer til at stå for udbringning, og vi samtidig selv styrer kommunikationen og trackingen mellem kunder, restauranter og Hungry-budene, så kommer vi til at servicere kunder og restauranter langt bedre end i dag. Det er helt essentielt for, at vi kan skalere,« siger Morten Larsen.

Delivery Heros kapitalindsprøjtning betyder, at selskabet nu ejer 44 pct. af Hungry, der dog stadig har danskere som majoritetsejere.

Blandt dem er Morten Larsen, Jesper Buch, kendt fra "Løvens Hule" og JP/Politikens Hus.

Disclaimer: Finans er en del af JP/Politikens Hus, som er medejer af Hungry. Finans har dog redaktionel frihed til at dække Hungry og andre spillere på det danske takeaway-marked.

Læs også