Erhverv

Dansk ø er til salg

Man får en norsk bjælkehytte fra 1950'erne med i købet.

Øen Masnedø Kalv er beliggende syd for VordingborgFoto: Lützau Den norske bjælkehytte er opført i 1950'erne. Foto: Lützau

Det sker ikke så ofte, at man får mulighed for at blive indehaver af sin helt egen danske ø, men nu er chancen der.

Øen Masnedø Kalv, der er beliggende ud for Vordingborg, er nemlig blevet sat til salg for 10 mio. kr., fremgår det af en salgsopstilling hos ejendomsmæglerfirmaet Lützau.

»Det er ikke sket hos os før, og mig bekendt er der kun solgt en håndfuld øer i Danmark i nyere tid, det er vist kun en 4-5 stykker,« siger ejendomsmægler Mick Damm til TV2.

Ifølge salgsopstillingen overtager man 23.254 m² land ved køb af øen.

Oven i købet medfølgende et sommerhus, der er beliggende centralt placeret på øen. I det kan man boltre sig på 78 m².

Sommerhuset er i øvrigt en norsk bjælkehytte fra 1950’erne med græs på taget og pejs.

Masnedø Kalv beskrives som en mulighed for at dyrke mange forskellige fritidshobbyer. Der kan bades, samles fossiler på stranden, kigges på ynglefugle som ænder og svaner, og så skulle der være fantastiske muligheder for at bedrive lystfiskeri i det strømfyldte farvand, der omgiver øen.

Ifølge Masnedøfort.dk har farvandet omkring øen været blevet brugt af skiftende konger til krigsførelse. Tidligere har Masnedø blandt andet lagt jord til forsvarsværker, og i 1808 blev der på øen opført et såkaldt lukket kanonbatteri.

Der er ifølge salgsopslaget på Lützau op til 15 minutters sejlads fra øens badebro til Masnedsund havn, der er beliggende i Vordingborg.

BRANCHENYT
Læs også