Erhverv

Lidt vin til maden? Så er en flaske til 3 mio. kr. måske sagen

En af verdens dyreste vine - en Romanée-Conti fra 1999 - kan købes på auktion hos Aalborg-selskab.

Sjældne vine fra Romanée-Conti tiltrækker sig international opmærksomhed, når de kommer på auktion og henter ofte meget høje bud hjem. Foto: Rare Wine invest.

Der er vin, og så er der franske Romanée-Conti.

Vine fra vinmarken Romanée-Conti i Bourgogne er notorisk nogle af verdens mest efterspurgte. Dels er udbuddet lavt, og dels er kvaliteten blandt verdens bedste.

Aalborg-firmaet Rare Wine har sat en flaske Romanée-Conti fra 1999 til salg på international auktion, og den ventes at nå en handelsværdi på omkring 3,1 mio. kr. - det er så inklusiv moms.

Der er tale om en rødvin med et indhold på 6 liter, og der blev i 1999 kun produceret otte flasker af denne type.

»Vi handler dagligt med forskellige årgange af Romanée-Conti og er vant til at håndtere nogle af verdens dyreste og mest sjældne vine, men selv i vores verden er denne flaske noget ganske særligt. I princippet kan det være den sidste af de 8 producerede flasker, der stadig eksisterer, og det skaber et ulig forhold mellem udbud og efterspørgsel,« siger Rasmus Nielsen, der er direktør og stifter af RareWine Group.

Ifølge Rasmus Nielsen er det uhyre sjældent, at en flaske som denne bliver udbudt til salg på det åbne marked, og han forventer, at vinen vil tiltrække investorer fra både ind- og udland.

»Hvorvidt flasken ender hos en investor, en samler eller bliver købt med henblik på konsum er endnu for tidligt at sige. Vi vurderer, at flasken har fundet en ny ejer indenfor de næste 3-6 måneder,« siger Rasmus Nielsen.

Vinmarken, Romanée-Conti, er kun godt 1,8 hektar i størrelsen og befinder sig i hjertet af Vosne-Romanée i Bourgogne. Her har Domaine de la Romanée-Conti igennem generationer produceret noget af verdens bedste vin.

Udover at være anerkendt som en af verdens bedste vine, så bliver Romanée-Conti også kun produceret i yderst begrænsede mængder, især hvad angår flasker med flere liters indhold.

I 2018 betalte en asiatisk investor 3,5 mio kr. for en flaske Romanée-Conti fra 1945 ved en auktion afholdt af Sotheby’s i New York. Her var der tale om en almindelig størrelse med 0.75 l.

Læs også