Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

JPMorgan fyrer ansatte for misbrug af coronamidler

Corona rammer verden
En række medarbejdere i banken har efter sigende modtaget penge gennem støtteordningen Economic Injury Disaster Loan, EIDL, uden at være berettiget til det. Arkivfoto: AP Photo/Mark Lennihan Foto: Mark Lennihan/AP

Storbanken JPMorgan har fyret adskillige medarbejdere, som angiveligt har stjålet penge, der skulle udbetales til mindre virksomheder i forbindelse med coronahjælpepakker.

Det skriver Financial Times med henvisning til en unavngiven kilde tæt på sagen.

En række medarbejdere i banken har efter sigende modtaget penge gennem støtteordningen Economic Injury Disaster Loan, EIDL, uden at være berettiget til det.

EIDL-programmet bevilger under coronakrisen støttebeløb til pressede selskaber på op til 10.000 dollar og tilbyder samtidig billige lån.

Ifølge Financial Times' kilde er medarbejdernes misbrug af EIDL-midler ikke sket i direkte forbindelse med deres stilling i banken. Ikke desto mindre strider personernes handlinger mod bankens regelsæt, hvorfor de er blevet opsagt med øjeblikkelig virkning.

JPMorgan har ikke ønsket at kommentere sagen offentligt, men skriver ifølge Financial Times i en intern besked, at "banken gør alt i sin magt for at identificere sager om misbrug og samarbejder med de relevante myndigheder."

Flere stater i USA har i skrivende stund igangsat undersøgelser af misbrug med de offentlige støtteprogrammer, som ifølge Donald Trump har været med til at redde intet mindre end 51 mio. job i landet.

BRANCHENYT
Læs også