Erhverv

Lego-familien tjener 750 millioner på norsk genbrugsselskab

Det norske selskab vil forvandle spildplastic til diesel på en fabrik i Skive.

Lego-familiens pengetank ligger i selskabet Kirkbi. Her er ejerfamiliens medlemmer (fra venstre) Sofie Kirk Kristiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Camilla Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard.  Foto: Lego

Kirkbi, der er Lego-familiens familieselskab, har tjent 750 mio. kr. på det børssnoterede norske energiselskab Quantafuel, der forvandler plastik til brændstof.

Dette skriver E24.no.

I sommer købte Kirkbi ifølge E24.no aktier i det norske selskab Quantafuel for 250 mio. norske kr. Siden er aktien steget med raketfart, så Kirkbi-beholdningen, der blev købt i juni, nu er over 1 mia. norske kr. værd på papiret, skriver E24.no.

Alene på de seneste tre måneder er Quantafuel-aktien steget med mere end 160 pct.

»Quantafuel er en interessant investering for Kirkbi. Udviklingen af kemisk plastgenbrugs-teknologi har vist sig at være en stor udfordring. Quantafuel har imidlertid taget en nyskabende og skalerbar tilgang til løsning af dette nøgleproblem, hvilket resulterer i et stærkt forretningspotentiale og samtidig sikrer en høj miljøpåvirkning. Vi mener, at denne tilgang kan være et vigtigt skridt i overgangen til en mere bæredygtig fremtid,« sagde investeringschef i Kirbi, Thomas Lau Schleicher, i forbindelse med sommerens opkøb i selskabet.

Det danske familieforetagende skulle ifølge E24.no have suppleret yderligere op i aktien siden det første køb, og med en andel på 11,5 pct. af selskabet er Kirkbi den største aktionær.

Quantafuel er et norsk selskab med hovedkvarter i Oslo. Virksomhedens idé er at gøre op med verdens plasticspild ved at sende spildplasten gennem et anlæg, der omdanner plastikken til petroleumsprodukter som diesel eller ny plast.

Det norske selskab har en afdeling i Skive, hvor de omdanner plasticen. Ifølge selskabets hjemmeside er virksomheden skaleret til at kunne bearbejde 20.000 tons blandt plasticaffald om året. Plasten, som fabrikken i Skive bearbejder, kommer fra husholdninger i Norge og Danmark.

BRANCHENYT
Læs også