Erhverv

Tesla planlægger eksport af biler bygget i Kina

Det skal imødegå den ventetid, som kunder i flere lande oplever på modeller produceret i USA.

Tesla Model 3 er Teslas første bil, der bliver produceret uden for USA. Det sker på en helt ny fabrik i Shanghai, og bilproducenten vil eksportere de kinesisk byggede biler til bl.a. Europa. Foto: Benny Kjølhede.

Elbilproducenten Tesla har planer om at eksportere biler bygget på Shanghai Gigafactory til markeder i både Asien og Europa.

Amerikanske Tesla vil begynde masseproduktion af den kinesisk byggede Model 3 i fjerde kvartal i år, og de markeder selskabet vil eksportere til omfatter Singapore, Australien, New Zealand og Europa, skriver Bloomberg.

Kunder i mange af landene oplever i dag ventetid på at få leveret biler fra Tesla, fordi de udelukkende bliver produceret på Teslas fabrik i Freemont i Californien.

Eksporten forventes at kunne gå i gang enten i slutningen af i år eller i begyndelsen af næste år. Tesla har ikke officielt ønsket at kommentere Bloombergs oplysninger.

Tesla skruer dermed op for sin produktion på et tidspunkt, hvor konkurrencen på markedet for elbiler er ved at tage fart.

Internt i Kina er der flere store konkurrenter, og stort set alle de gamle og kendte bilfabrikker har elbiler på vej til markedet i stor skala.

På hovedfabrikken i Californien bliver der samlet modeller af typerne S, X, Y og 3, og Tesla er i gang med at opføre sin første europæiske fabrik i Berlin i Tyskland.

Lige nu leverer Tesla 11.000 biler om måneden fra fabrikken i Shanghai. De sælges alle lokalt i Kina.

Ifølge analytikere fra Credit Suisse er Teslas eksportplaner positivt for selskabet. Især fordi Model 3 produceret i Kina sker til lavere priser, end det koster at producere modellen i USA.

Til gengæld påpeger Credit Suisse, at eksportplanerne også kan skyldes, at efterspørgslen i Kina er lavere end ventet af Tesla.

BRANCHENYT
Læs også