Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Forbruget under coronakrisen har ramt biograferne hårdt

Biografbranchen har flere gange givet udtryk for ønske om at blive en del af regeringens hjælpepakke til kulturlivet.

Corona rammer verden
De danske biografer har lidt under nedlukning og efterfølgende afstandskrav i salene. Arkivfoto: Finn Frandsen / Politiken

Flere brancher er blevet hårdt ramt af coronakrisen, og den danske biografbranche er ingen undtagelse. Forbruget i de danske biografer er faldet med 77 pct. sammenholdt med samme periode i 2019, ifølge en opgørelse fra Danske Bank.

Det skriver Berlingske.

Biograferne var ligesom de fleste andre brancher tvunget til at lukke i flere måneder, da coronakrisen for alvor gjorde sit indtog i Danmark. Og det har i sagens natur ramt biograferne på omsætningen, at salene har stået tomme. I maj kom genåbningen for biograferne, mens afstandskravene stadig gjorde det svært for mindre biografer.

Store dele af kulturlivet har lidt økonomiske tab som følge af nedlukningen. Og selvom biograferne tidligere er blevet forbigået i økonomiske hjælpepakker, er der for nyligt åbnet for, at biograferne alligevel kan få økonomisk støtte.

Mulighed for at søge støtte til aktiviteter, der giver underskud og en åbning for, at retningslinjerne for biografbesøg kan blive lempet, har for branchen været de vigtigste elementer i den aftale, der kom på plads i slutningen af august.

En af de hjælpepakker, der blev vedtaget før sommeren, inkluderede netop ikke biograferne. Sommerhjælpepakken, som der blev afsat 700 mio. kr. til, betød bl.a., at besøgende kunne købe billetter til bl.a. museer, teatre, revyer og cirkusser, men altså ikke biografer, til halv pris.

BRANCHENYT
Læs også