Erhverv

Musk øger spændingen: "Batteridag" vil afsløre mange spændende ting

Teslas sædvanlige investor-event vil denne gang blive afholdt hovedsageligt som en online-begivenhed.

Elon Musk skriver på Twitter, at der vil komme "spændende afsløringer" på Teslas batteridag. Foto: Aly Song / Ritzau Scanpix

Teslas topchef, Elon Musk, valgte fredag at pirre om, at der på Teslas ”batteridag” d. 22. september vil blive afsløret ny teknologi.

Det populære event er blevet skubbet flere gange på grund af coronakrisen, men det ser nu ud til, at begivenheden vil blive gennemført sidst i september.

»Mange spændende ting vil blive afsløret på batteridag 9/22,« skriver Elon Musk fredag på Twitter.

Teslas event kommer også netop som den potentielle konkurrent Lucid Motors har afsløret sin version af en elektrisk bil. Der har den seneste tid været en del spekulationer om, at Tesla skulle være på nippet til at afsløre en ny og forbedret batteriteknologi til sine køretøjer, hvilket muligvis vil ske på batteridagen.

Dertil har amerikanske Tesla netop offentliggjort, at elbilsfabrikanten har planer om at eksportere biler bygget i Kina til markeder i både Asien og Europa. Det er intentionen, at man vil begynde masseproduktion af den kinesisk byggede Model 3 i fjerde kvartal i år, og vil eksportere til Singapore, Australien, New Zealand og Europa.

Den seneste tid har det set ret så godt ud for Tesla-aktien. Men tirsdag faldt Teslas aktie på den amerikanske børs tirsdag 21,6 procent. Dermed blev hele 500 mia. kr. hugget af Teslas markedsværdi på bare en enkelt dag.

Teslas beslutning om at man planlægger at eksportere Model 3-biler produceret i Kina til Asien og europæiske markeder er dog blevet betegnet som et positivt træk på grund af lavere produktionsomkostninger i Kina af analytikere fra Credit Suisse, hvilket har fået aktien til at stige igen.

BRANCHENYT
Læs også