Erhverv

Danske Keepit får trecifret millioninvestering

Investeringen skal bruges til at fordoble antallet af medarbejdere.

Keepit-stifterne Frederik Schouboe og Morten Felsvang har hentet en investering på 190 mio. kr. fra One Peak. Foto: Keepit

Danske Keepit, der leverer back up-løsninger til cloudlagring, har landet en investering på 190 mio. kr. fra investoren One Peak.

»Vi er glade for at stå sammen med One Peak-teamet. Det cloud-baserede backupmarked har få, men store globale spillere, og vi har brug for at opbygge et større kendskab og tillid hos fremtidige kunder, hvilket nu bliver muligt med investeringen fra One Peak«, siger Frederik Schouboe, CEO og medstifter af Keepit, i en pressemeddelelse.

Keepit leverer backup-løsninger til kunder, som primært har deres data i ”skyen” via eksempelvis Office 365, Google Docs eller Salesforce. Ifølge Keepit overses det ofte, at disse data også behøver at blive sikret. At gemme data i ”skyen”, som også betegnes som ”clouden”, er blevet en populær løsning for virksomheder, og derfor vurderes det ifølge Keepit, at markedet for backup-løsninger har en værdi af 75 mia. kr.

De større cloud-udbydere tilbyder databeskyttelse imod it-kriminelle og indtrængere, men hvis først dataene enten slettes eller påvirkes, er der ifølge Keepit ingen indbygget backup. Det er her, Keepits backup-løsninger kommer i spil.

»Vi tror på, at vi har den mest sikre, mest pålidelige og mest agile og skalerbare løsning på markedet, når det kommer til databeskyttelse og håndtering i skyen. Med support fra One Peak kan vi fortsætte vores vækst i både Europa og i USA,« lyder det endvidere fra Frederik Schouboe i pressemeddelelsen.

Investorerne fra One Peak, der investeret i vækstselskaber, er også godt tilfredse med investeringen. På baggrund af tendensen mod brugen af cloudløsninger forventer man en fin succes for Keepit.

»Vi er yderst spændte på at samarbejde med Keepit og dets grundlæggere, som vi deler det ambitiøse syn på det globale Backup-as-a-service-marked og dets muligheder med – særligt efter den stigende tendens imod clouden,« siger David Klein, Partner hos One Peak, der altså har valgt at investere de mange millioner i den danske virksomhed.

Investeringen på 190 mio. kr. skal bruges til at fordoble antallet af ansatte på kontorerne i København, i ukrainske Lviv og på andre kontorer verden over.

BRANCHENYT
Læs også