Erhverv

Ejerlejlighederne går som varmt brød

Salget af ejerlejligheder er højere, end det har været i de seneste fem år, og forældrekøb kan ifølge Nybolig være en af årsagerne.

Forældrekøb og lave renter kan være årsagerne til, at markedet for ejerlejligheder kører på fuld damp. Foto: Nybolig

Salget af ejerlejligheder var stærkt i uge 36, hvor der blev afsat 450 af slagsen.

Ejerlejlighedssalget er derfor på et højere niveau, end det har været gennem de seneste fem år, og dette på trods af en fortsat coronakrise, fremgår det af en analyse af tal fra Boligsiden udarbejdet af ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Ifølge Nybolig plejer kriser ellers normalt at have en indvirkning på specielt ejerlejlighederne, hvor især priserne er påvirkelige.

»Når krisen rammer, er det ikke sjældent ejerlejlighedsmarkedet, der plejer at blive ramt først, typisk med faldende priser, fordi flertallet af ejerlejligheder ligger i de store byer, hvor priserne i forvejen er blandt de højeste,« udtaler Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig, i en pressemeddelelse.

Han mener, at en lav rente kan være en af årsagerne til, at markedet for ejerlejligheder fortsat er brandvarmt, men at også fænomenet forældrekøb er noget, der har været en af de store årsager til den store omssætning af ejerlejligheder.

»Vi har lige haft studiestart, hvor efterspørgslen på mindre boliger i de store byer er stor, og selvom der for nylig blev vedtaget mindre attraktive vilkår for forældrekøb, oplever vi ikke, at det har haft effekt på handelsaktiviteten. Samtidig vil mange af de, som køber lejligheder i især København og Aarhus, hvor priserne er høje, typisk ikke være ansat i brancher, som er hårdest ramt af Corona, og de er derfor stadig i stand til at handle bolig,« siger Thomas Hovgaard.

BRANCHENYT
Læs også