Erhverv

Der er rift om de helt dyre sommerhuse

Det hidtil dyreste sommerhus solgt i 2020 blev ifølge Nybolig.dk solgt for over 28 mio. kr.

Det dyreste sommerhus, der i øjeblikket er på markedet, er beliggende i Rundsted. Foto: Nybolig.dk

2020 har på mange måder været et ekstremt år på boligmarkedet, og i særdeleshed på det danske sommerhusmarked, har der kunne opleves en enorm stigning i antallet af handler.

Ifølge Boliga.dk bød første halvår af 2020 nemlig på hele 57 pct. flere solgte sommerhus end i samme perioder sidste år.

Hele markedet for sommerhuse har været under rivende udvikling i opadgående retning, og også de helt dyre af slagsen har der været rift om blandt køberne.

I 2020 er der indtil videre blevet solgt 18 sommerhuse rundt om i det danske land, der kostede ti millioner kroner eller mere. Til sammenligning var der i hele kalenderåret 2019 blot 16 sommerhuse i denne helt dyre prisklasse, som skiftede hænder, skriver Boliga.dk i en pressemeddelelse.

Det dyreste sommerhus, der er solgt i år, er ifølge Boliga.dk et 309 kvadratmeter stort et af slagsen beliggende i Tisvildeleje, der i juli skiftede ejere efter en handel til hele 28,24 millioner kroner.

Det dyreste sommerhus, der i øjeblikket er til salg på markedet, er beliggende på Strandvejen i liebhaverområdet Rungsted nord for København. Det blev i første omgang udbudt til 29,5 mio. kr. i 2016, men siden da er prisen blevet justeret til 22 mio. kr.

Det er dog ikke nødvendigvis den pris, en eventuel køber skal have op af lommen, da liebhaversommerhuset er kommet på tvangsauktion.

BRANCHENYT
Læs også