Erhverv

Facebook-ansatte skal arbejde mere hjemmefra - men køber nyt stort hovedkvarter

Facebook er endda ved at opføre tre andre bygninger i samme område og tilføjer nu et fjerde.

Facebook bliver ved med at udvide med nye fysiske kontorer, selv om koncernen forventer at flere skal arbejde hjemmefra i fremtiden. Foto: AP/Andrew Harnik

Samtidig med at Facebook forventer at langt flere af medarbejderne skal arbejde hjemmefra, har teknologigiganten købt et forladt hovedkvarter i staten Washington.

Facebook har købt en godt 37.000 kvm. stor bygning som tidligere var et ubrugt hovedsæde for detailvirksomheden REI, skriver CNN Business.

Umiddelbart flugter det dårligt med tidligere udmeldinger fra Facebooks stifter Mark Zuckerberg.

Tidligere i år fortalte Mark Zuckerberg, at han godt kunne se for sig, at op mod halvdelen af Facebooks ansatte nok kom til at arbejde hjemmefra inden for de kommende 5 til 10 år.

Facebook, der er hjemmehørende i Menlo Park i Californien, har som andre af de store techselskaber flere ”satellit” hovedkvarterer i både USA og i resten af verden.

Foruden det nye ejendomskøb har Facebook allerede tre andre bygninger under udvikling i det samme område omkring Bellevue i Washington, hvor det netop tilkøbte gamle hovedkvarter for REI ligger.

En af forklaringerne på pladsmanglen er, at Facebook nærmest ansætter medarbejdere i bundter.

I andet kvartal af i år blev der ansat 4200 nye medarbejdere, hvilket var rekord for et enkelt kvartal og Facebook er oppe på i alt 52.000 ansatte.

»Vi øger vores arbejdsstyrke hurtigt og for at imødekomme dette, fortsætter vi med at investere i fysiske lokaler. En intern undersøgelse i selskabet fra maj viste, at 65 pct. af Facebooks ansatte higede efter at komme tilbage til kontorerne så hurtigt som muligt,« oplyser Facebook i en udtalelse.

BRANCHENYT
Læs også