Serier

Luftfartskrise: Flyrejser til "ingen steder" griber om sig

Flyture til "ingen steder" begyndte i Asien, og nu foldes konceptet ud med hotel-, limo- og madoplevelser.

Corona rammer verden
Singapore Airlines overvejer flere initiativer for at afbøde den manglende rejseaktivitet under coronakrisen. Måske vil selskabet snart tilbyde staycation billetter, hvor afgangen og ankomsten er fra den samme lufthavn i Singapore. Her er et ældre billede af en Airbus A380. Foto: AP Photo/C. Brinkmann/Airbus.

Ideen lød så tåbelig, at den ikke burde have haft luft under vingerne. Men det fik den.

Det begyndte med to luftfartsselskaber i henholdsvis Japan og Taiwan, der i sidste måned sendte passagerer ud på en flyvetur, hvor de ingen steder kom. Der var afgang og ankomst til den samme lufthavn.

Men i coronatiden var der kunder til konceptet om, at købe en flybillet og ikke flyve ”nogen steder hen.”

Bevares. Man fik mad og drikke, en flyvetur og dem med vinduesplads kunne følge landskabet.

Nu er konceptet imidlertid under udvikling som en ”staycation”-mulighed, skriver CNBC.

Staycation er en form for ferie, hvor man ikke kan forlade sit land eller endog nærområdet. Altså blive hjemme og alligevel være på ferie.

Singapore Airlines er angiveligt på vej med udbygning af denne mulighed. Den går ud på, at man checker ind til sin flytur til ”ingen steder” i østatens lufthavn Changi.

Her lander man også igen, men så bliver man afhentet i lufthavnen af en limousine og kørt til et luksushotel, hvor man holder lidt ferie.

Hvis man betaler nok, får man også lov til at benytte Singapore Airlines’ luksuslounge med mad og drikkevarer. Singapore Airlines har notorisk vundet prisen som det bedste luftfartsselskab i verden flere år i træk.

Stefan Wood, der er direktør for det noget mindre Singapore Air Charter, fortæller til CNBC, at han har fremlagt ideen for Singapore Airlines. Og her valgte luftfartsselskabet selv at arbejde videre med mulighederne.

Stefan Woods’ eget selskab havde udviklet et koncept, hvor man understøttede lokale virksomheder. På flyturene blev der serveret lokale mærker af håndbrygget øl og når man landede var der limousineservice til et ophold på luksushotel.

Singapore Air Charter har i løbet af de seneste 25 uger solgt en række flyvninger med pakkerejser af denne art. Det foregik i mindre fly, men efterspørgslen var til stede.

»Ideen er bestemt ikke at tilbyde en tur til ”ingen steder”. Der er tale om en tur til Singapore,« siger Stefan Woods - også selv om kunderne havde afgang og ankomst i den samme lufthavn og boede fast i Singapore.

Men hvorfor overhovedet sætte sig op i et fly og flyve en time eller to for at lande det samme sted igen?

Nogle passagerer angav, at de savnede at flyve. Andre at de følte sig sikrere ved udelukkende at flyve med folk fra Singapore (det samme coronaområde og smittetryk, red.) og andre igen for at få fornemmelsen af at komme på ferie.

Singapore Airlines vil ikke afsløre, om man vil tilbyde denne form for flyvninger. Selskabet oplyser, at det ”undersøger forskellige initiativer” for at holde gang i forretningen. Herunder denne form for staycation model.

Læs også