Erhverv

Britisk regering under pres for at gribe ind i salg af tech-selskab

Jensen Huang forsøger at forsikre omverden, at der kun er gode hensigter forbundet med købet. Foto: Bloomberg/David Paul Morris

Flere parter kritiserer opkøbet af det britiske teknologiselskab Arm og kræver at regeringen træder ind i sagen. Kritiske røster frygter, at udenlandske kræfter får for meget magt i Storbritannien.

Det skriver The Guardian.

Det amerikanske softwarefirma Nvidia meddelte mandag, at selskabet havde indgået en aftale om at overtage Storbritanniens største teknologivirksomhed, Arm, fra Japanske Softbank.

Arm er en global leder inden for design af chips til smartphones, computere og tablets og blev tilbage i 2016 købt af Softbank for 32 mia. dollar, som nu ser ud til at lave en profit på 8 mia. dollar, hvis købsaftalen går i gennem.

Både Labour-partiet, arbejderforeningen Prospect og Arm-medstifteren Hermann Hauser har ifølge avisen opfordret den britiske regering til at anvende sin magt til at blokere for udenlandske overtagelser eller knytte betingelser til dem.

Imidlertid forsøger Nvidias administrerende direktør, Jensen Huang, at forsikre omverden, at der kun er gode hensigter forbundet med købet.

- Vi ønsker at skabe vækst hos Arm og få virksomheden til at blive endnu større. Den britiske regering vil indse, at vi foretager en betydelig investering i Storbritannien, siger han ifølge avisen.

Alligevel mener flere, der er i mod købet, at den britiske regering skal reagere på aftalen, for at fastholde britiske arbejdspladser samt sørge for, at Nvidia ikke får fortrinsbehandling på nye chip-versioner udviklet af Arm.

- Det er ikke for sent for regeringen at tage en mere praktisk tilgang til aftalen og pålægge nogle bindende betingelser for at sikre en stabil fremtid for Arm, der kommer hele landet til gode, siger Mike Clancy, generalsekretær for foreningen Prospect, til The Guardian.

BRANCHENYT
Læs også