Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nye coronaregler for Storkøbenhavn: Påbud om mundbind på restauranter - nattelivet skal lukke kl. 22

Efter en større opblussen af coronasmitte skærper regeringen reglerne - nattelivet lukkes delvist ned.

Corona rammer verden
Foto: Nicolai Lorenzen/Arkiv

Hvis man går på bar, restaurant eller café i Storkøbenhavn skal man bære mundbind. Det gælder, hvis man står op eller bevæger sig rundt.

Sidder man ned gælder reglerne om mundbind ikke. Kravet gælder både gæster og ansatte, der har kontakt med gæster.

Desuden skal nattelivet i Storkøbenhavn lukke kl. 22.

De nye regler blev præsenteret på et pressemøde i Eigtveds Pakhus i København, af sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Blandt de øvrige deltagere var justitsminister Nick Hækkerup, rigspolitichef Thorkild Fogde, faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Seruminstitut og konstitueret direktør Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

De nye regler træder i kraft på torsdag og vil foreløbig gælde frem til den 1. oktober. Se reglerne her.

Reglerne indføres efter den voldsomme opblussen blandt især unge mennesker. 1 ud af 5 nye smittede i København er unge mellem 20 og 29 år.

Det er ikke kun de almindelige gæster på barer, restauranter og caféer, der bliver ramt af nedlukningen kl. 22.

Også kunder, der afholder egne fester eller familiesammenkomster skal forlade etablishementerne på samme tidspunkt.

»Bryllupper, konfirmationer og lignende helt særlige mærkedage, som allerede er planlagt, kan afholdes, hvis det er muligt at overholde Sundhedsstyrelsens gode råd om ’Private arrangementer, fester og fejringer i en tid med COVID-19’, men bør under alle omstændigheder slutte senest kl. 22,« hedder det i de nye regler.

Desuden vil tilskuerantallet til superligakampe i Københavnsområdet igen blive begræmset til blot 500 tilskuere pr. kamp. Her var det tidligere blevet tilladt med langt flere tilskuere alt efter, hvordan de enkelte stadions var indrettet.

Tiltagene i Storkøbenhavn omfatter 17 kommuner. Politiet vil følge op med overvågning af de såkladte hotspots for at forhindre, at festerne blot flytter fra det organiserede natteliv til mere spontane fester.

Den delvise nedlukning af nattelivet rammer også take-away. Tidligere har man kunne købe mad som take-away stort set døgnet rundt.

Med de nye regler skal take-away stederne også lukke for bestillinger og udlevering af mad fra kl. 22.

De krav om skiltning, man ofte er stødt på i almindelige butikker, om det højst tilladte antal af kunder på én gang, bliver indført i restaurationsbranchen.

»Der indføres krav til skiltning, der angiver, hvor mange personer der maksimalt kan være i en restaurant, bar, café og lignende serveringssted for at opfylde kvadratmeterkravet i bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af COVID-19. Dette skal blandt andet styrke politiets muligheder for at håndhæve overholdelsen heraf,« skriver sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

BRANCHENYT
Læs også