Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk Erhverv vil have regeringen til at dække restauranternes tab

Regeringen er ved at kaste 20 års arbejde på at gøre Danmark til et gastronomisk epicenter direkte i skraldespanden, mener ejeren af The Standard i København.

Corona rammer verden
»Det er vigtigt, at regeringen får fulgt op på den seneste politiske aftale,« lyder det fra Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, i forlængelse af de skærpede restriktioner for beværtninger i hovedstadens aften- og natteliv. Foto: Stine Bidstrup

De skærpede restriktioner for restauranter, caféer og barer i hovedstaden vil ifølge Dansk Erhverv fjerne det økonomiske fundament under branchen, fordi lønkompensationsordningen er udløbet.

Derfor opfordrer adm. direktør Brian Mikkelsen nu regeringen til at vedtage nye hjælpepakker hurtigst muligt.

»Situationen kræver, at vi holder hånden under det erhvervsliv, der nu gennemgår en om muligt endnu sværere periode. Det er ikke usandsynligt, at vi vil se flere lokale nedlukninger i dansen med corona,« lyder det i en skriftlig udtalelse fra Brian Mikkelsen kort efter varslingen om skærpede restriktioner.

Han mener, det er vigtigt, at regeringen får fulgt op på den seneste politiske aftale, så der bliver sat ordentlige rammer for kompensation til virksomheder, »der de facto bliver lukket totalt ned lokalt.«

De stigende smittetal betyder således, at restauranter, caféer, barer og andre former for beværtninger i København samt de omkringliggende 16 kommuner fra den 17. september skal lukke senest klokken 22.

Den beslutning har Dansk Erhverv forståelse for - men direktøren efterlyser dog i samme ombæring en større gennemsigtighed i forhold til udviklingen af smittetallene de kommende dage og uger.

»Der er behov for, at myndighederne og offentligheden hele tiden kan følge de aktuelle smittetal, så man også tilsvarende kan danne sig et overblik over, hvornår det er muligt igen at lempe på kravene. Derudover skal vi som samfund stramme op,« konstaterer Brian Mikkelsen.

Ejeren af restaurationsbygningen The Standard i København, Merete Holst, opfordrer regeringen til at udvise samfundssind i en situation, hvor Danmarks verdensberømte gastronomiscene efter hendes mening risikerer at falde på gulvet.

»Ja, der er en alvorlig sundhedskrise, men politikerne definerer lige nu, hvilke brancher der får lov at overleve,« forklarer Merete Holst, som foruden at stå i spidsen for de tre restauranter på The Standard - Almanak, Studio og Mission - driver restaurant Radio sammen med Claus Meyer.

»Restaurationsbranchen har allerede investeret massivt i at overholde regler og retningslinjer. Vi har beholdt ansatte på lønningslisten og sikret gæsternes sikkerhed. Nu er det på tide, at beslutningstagerne udviser bare en brøkdel af det samfundssind. Ellers kaster regeringen 20 års hårdt arbejde for at gøre Danmark til gastronomisk epicenter direkte i skraldespanden,« lyder det fra Merete Holst.

BRANCHENYT
Læs også