Erhverv

Siemens Gamesa fyrer 130 fra vingefabrik i Iowa

Den tysk-spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa har fyret cirka 130 medarbejdere fra sin vingefabrik i Iowa, idet selskabet tilpasser sig en mere usikker amerikansk vindmøllesektor, og at selskabet står over for juridiske problemer på markedet.

Det skriver branchemediet Windpower Monthly, der pointerer, at medarbejderne fik besked i går.

Vindmølleproducenten planlægger at stoppe produktionen af forskellige ældre vindmøllevinger på sin fabrik i Fort Madison.

Fyringsrunden vil påvirke i omegnen af en fjerdedel af medarbejderne på vingefabrikken i Iowa, og den vil efterlade cirka 430 ansatte.

Siemens Gamesa forklarer i en meddelelse, at selskabet bliver nødt til at tilpasse sig markedets krav og imødekomme kundernes behov i et stadigt skiftende miljø.

Med en forestående udfasning af PTC-skatteordningen vil vindenergiudviklingen i USA i stigende grad blive drevet af sin omkostningskonkurrenceevne, hvilket skaber et behov for mere kraftfulde og effektive møller.

Siemens Gamesa bliver også sagsøgt af GE Renewable Energy, idet det amerikanske selskab forsøger at blokere selskabet fra det amerikanske marked.

Siemens Gamesa-aktien ligger med en stigning på 1,6 pct. i 22,57 euro på børsen i Madrid.

BRANCHENYT
Læs også