Erhverv

Dansk høreselskab rammer børsen fredag: Udbud overtegnet med 89 pct.

Arkivfoto: Jens Panduro

De etablerede danske høreapparatselskaber på børsen herhjemme, Demant og GN, får fredag selskab af et nyt bud på løsningen af høreproblemer.

Audientes, der har udviklet et høreapparatlignende produkt, har efter planen fredag første handelsdag på First North-børsen i København.

Og interessen er umiddelbart rigtig stor - ganske som det har været tilfældet ved flere andre noteringer på First North-børsen i år.

I hvert fald har Audientes modtaget ordrer på 75,7 mio. kr., men udbuddet bliver kun på samlet 40 mio. kr. Dermed er det overtegnet med 89 pct.

Alle ordregivere vil dog modtage aktier, lyder det fra selskabet selv. I stedet vil en del af ordrerne blive reduceret med op til 60 pct.

Udbuddet af samlet 5 mio. aktier sker til en tegningspris på 8 kr. stykket og sikrer dermed Audientes et bruttoprovenu på 40 mio. kr.

Markedsværdien vil ved en kurs på 8 kr. per aktie ende på små 75 mio. kr.

Audientes' tilgang til markedet er et selvjusterende høreapparatprodukt, der sidder fast på en krave, som brugeren har rundt om halsen.

Apparatet indstilles via en høretest, som produktet selv gennemfører, og der er altså ikke behov for konsultation hos en audiolog.

Netop den del - samt prisen - er Audientes' væsentligste salgsargumenter.

Det danske selskab vil nemlig gå efter at tilbyde et billigere alternativ til folk med høretab, der ikke har råd til at købe et dyrt høreapparat.

Dermed vil selskabet forsøge at gøre op med den lave penetrationsgrad, der i dag hersker på området for høresundhed.

BRANCHENYT
Læs også