Erhverv

Tunge erhvervsledere: Vi vil have højere klimamål i EU

150 erhvervsfolk fra de største europæiske koncerner opfordrer EUs statsledere til sætte højere mål for reduktion af CO2.

Cees 't Hart, topchef i Carlsberg, er medafsender af et brev til EU, hvor 150 store virksomheder er klar til at gå længere for at redde miljøet samtidig med at eftervirkningerne af coronakrisen løses. Foto: Martin Lehmann.

Statslederne i de enkelte EU-lande behøver ikke tvivle på, om erhvervslivet ønsker mere ambitiøse klimamål.

I et åbent brev til EU-Kommissionen skriver 150 topchefer og investorer, at de bakker helhjertet op bag kravet om en reduktion af ”drivhusgasserne med mindst 55 pct. inden 2030.”

Blandt underskriverne på brevet er virksomheder som Microsoft, Ikea, Deutsche Bank, Unilever, H&M, Google, Apple og Carlsberg.

I brevet udtrykker de et ønske om at arbejde sammen med EU om at løse virkningerne af coronakrisen samtidig med at man leverer et mere miljøvenligt økonomisk opsving.

»Vi tilskynder en ambitiøs klimaindsats som en del af EUs genopretningspakke for at sikre, at virksomheder og samfundet som helhed indfrier Paris-aftalen. Carlsberg arbejder mod de videnskabelige mål, der er skitseret i vores bæredygtighedsprogram Together Towards ZERO, og jeg er sikker på, at hvis vi alle arbejder sammen i partnerskab, kan vi sikre overgangen til en robust verden med mindre C02 udslip,« siger Cees t’ Hart, der er topchef for Carlsberg Group.

Initiativet ledes af European Corporate Leaders Group (CLG Europe), en tværindustriel gruppe af europæiske virksomheder, der arbejder for at levere klimaneutralitet.

BRANCHENYT
Læs også