Erhverv

Storinvestor dropper Harboes Bryggeri

Sparinvest har valgt at sælge alle sine aktier i det kriseramte Harboes Bryggeri.

Bernhard Griese, der har indsat sig selv som formand Harboes Bryggeri, kom ud med et tocifret millionunderskud og er nu løbet ind i flere udfordringer. Foto: Mik Eskestad.

Et af Harboes største investorer, Sparinvest, har valgt at trække sin støtte og vil sælge sine aktier.

Det skriver Ekstra Bladet.

“Vi har pr. 7. september solgt hele vores aktieandel i Harboe Bryggeri,” oplyser kommunikationschef Jonas Rømer Haugegaard til Ekstra Bladet.

Sparinvest, som havde aktier i bryggeriet for 4-5 millioner kroner, ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Efter en ledelsesmæssigt tumultarisk periode har Harboes bestyrelsesformand Bernd Griese mødt kritik fra professionelle investorer.

På Harboes nyligt afholdte generalforsamling valgte Nordea at trække støtten til fire ud af seks foreslåede bestyrelsesmedlemmer - herunder Bernd Griese.

Harboe, som er landets tredjestørste bryggeri, har de seneste måneder været plaget af en række problematiske sager og fremlagde tidligere på året et regnskab med millionunderskud.

Ekstra Bladet har blandt andet afsløret, at Harboes Bryggeri siden 2001 har købt ind for mere end 300 mio. kr. hos selskabets formand og tidligere mangeårige topchef og hans private selskaber. Ekstra Bladet har også afsløret, at Harboes Bryggeri har købt to ejendomme af Bernd Griese, mens bryggeriet har lånt et millionbeløb til en café i strandbyen Kobæk - 400 meter fra Bernd Grieses sommerhus.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Harboes formand Bernd Griese.

BRANCHENYT
Læs også