Erhverv

Lionel Messi vinder retten til sit navn i EU

Det spanske cykeltøjs firma "Massi" tabte dermed til fodboldstjernen fra Barcelona

Lionel Messi har ved EU-retten vundet en sag om retten til at bruge sit varemærke "Messi" over hele Europa. Foto: AP/Sipa

Verdens måske bedste fodboldspiller Lionel Messi har vundet en sag ved EU-retten om rettighederne til sit eget logo.

Dermed støtter retten en tidligere afgørelse, som gik imod det spanske cykeltøj firma ”Massi”. Firmaet mente, at varemærket ”Messi” lå for tæt på deres ”Massi”.

Lionel Messi har siden 2011 forsøgt at få rettighederne til sit eget varemærke i form af et logo, der består af et stort M med navnet Messi skrevet neden under. Det skriver Bloomberg.

Retten lagde vægt på, at Messis navn og omdømme var ”en relevant faktor” for, at Messi havde ret til varemærket.

Ejeren af Massi, Jaume Masferrer Coma, mente, at han og Massi allerede ejede EU-rettighederne til varemærket ”Massi”, og at fodboldspillerens varemærke ”Messi” ville skabe forvirring hos kunderne. Men det var retten altså uenig i.

Det fremgår ikke, hvilke planer Lionel Messi har med brugen af sit logo, efter han har vundet rettens ord for, at det må anvendes i hele EU.

Lionel Messi havde egentligt sagt sit job op i FC Barcelona op til den netop påbegyndte sæson i La Liga i Spanien.

Men den opsigelse trak han tilbage, og han har derfor mindst et år mere i den katalanske fodboldklub.

Lionel Messi er lige blevet indlemmet i den eksklusive klub af sportsfolk, der har tjent over 1 mia. dollars som stadig aktiv.

Han er blot den fjerde sportsudøver, det er lykkes for. De øvrige er golfspilleren Tiger Woods, bokseren Floyd Mayweather og fodboldpilleren Christiano Ronaldo.

Læs også
Top job