Erhverv

Robotfirmaet Odico har brug for mere kapital

Fynske Odico har oplevet at salget i de seneste kvartaler er gået langsommere end forventet.

Foto: Joachim Ladefoged.

Robotfirmaet Odico i Odense har som mange andre virksomheder, der sælger investeringsgoder, oplevet at salget i de seneste kvartaler er gået langsommere end forventet som følge af corona-pandemien.

Derfor vil selskabet i den kommende tid skulle tilføres yderligere kapital.

Det oplyser Odico i en selskabsmeddelelse.

”Som følge heraf overvejer selskabet nu forskellige kapitalkilder og har i den forbindelse entreret med en rådgivningsvirksomhed,” meddeler virksomheden og tilføjer:

”Samtidig ønsker selskabet at sikre tilstrækkelig finansiering til, at selskabet kan træde ind i en ny fase, hvor de produkter, der nu er markedsklar, kan blive fulgt op af en mere offensiv salgsstrategi. Selskabet vil i nær fremtid færdigudvikle sin offensive kommercielle plan for de kommende år.”

Herefter vil bestyrelsen træffe beslutning om selskabets finansiering af dets næste fase med fokus på en kommerciel ekspansion, lyder meldingen.

Odico blev etableret i 2012 som en projektforretning og siden udviklet en standard industrirobot med egenudviklet software og skæreværktøj til bl.a. fremstilling af støbeforme.

Siden opstarten har Odicos robotter medvirket i mere end 250 byggeprojekter i 100 lande.

Odico meddelte sidste år, at man sammen med stjernearkitekten Bjarke Ingels ønsker at revolutionere byggebranchen med en mobil teknologi, der kan føre til nye konstruktioner og større frihedsgrader.

BRANCHENYT
Læs også