Erhverv

Bytedance foreslår børsnotering af Tiktok i USA

Foto: AP/Imagechina

Tiktoks kinesiske ejer, Bytedance, har indvilget i at lade det sociale medie børsnotere i USA på et tidspunkt som led i aftalen med Oracle i et forsøg på at imødekomme den amerikanske regerings sikkerhedsbekymringer.

Det fortæller kilder til Financial Times.

Samtidig fortæller kilderne, at en børsnotering vil være en af flere muligheder for at omgå en sortlistning af det populære sociale medie i USA.

Forslaget om en børsnotering var inkluderet i den oprindelige plan, som den amerikanske regering blev præsenteret for i weekenden, fortæller kilder med kendskab til forslaget til Financial Times.

En kilde siger, at børsnoteringen kunne finde sted allerede i år.

Bytedance og Oracle har gjort en række indrømmelser for at imødekomme USA's bekymringer om nationalsikkerheden, der blandt andet inkluderer, at Tiktok får hovedkvarter i USA med en amerikansk bestyrelse, forlyder det.

Samtidig skulle bestyrelsen have et sikkerhedsråd anført af en person, der har fået sikkerhedsgodkendelse i USA, siger kilderne til Financial Times.

Den amerikanske regering vil samtidig få lov til at godkende både bestyrelse og sikkerhedsråd.

Som led i aftalen vil Bytedance fortsat styre algoritmen bag Tiktok, der styrer, hvilke videoer brugerne bliver præsenteret for. Oracle vil til gengæld stå for håndteringen af de amerikanske data.

BRANCHENYT
Læs også