Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk Industri om nye restriktioner: »Det virker meget vidtgående«

De nye restriktioner vil ramme restauranter hårdt, lyder det fra Dansk Industri.

Corona rammer verden
Restauranter, caféer og barer skal fra lørdag den 19. og frem til den 4. oktober lukke klokken 22. Foto: Philip Davali

De nye landsdækkende restriktioner kommer til at ramme den danske restaurationsbranche og andre oplevelsesvirksomheder hårdt. Sådan lyder det fra både Dansk Industri og Dansk Erhverv.

»Vi ved allerede nu, at restriktionerne har været et hårdt slag for barer og restauranter i København, nu bliver det så udvidet til hele landet, og det vil koste dyrt for de berørte. Med de stigende smittetal er det dog naturligt, at der handles fra regeringens side. Det anerkender vi selvfølgelig,« udtaler Brian Mikkelsen, der er direktør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Den samme melding kommer fra Dansk Industri, hvor man dog samtidig forholder sig til de nye restriktioner med en vis undren.

»Vi har fuld forståelse for vigtigheden af at få smittespredningen under kontrol, så vi kan undgå yderligere nedlukninger af samfundet. Men det er vigtigt, at regeringen og myndighederne målretter restriktionerne dér, hvor problemerne er. En generel tidlig lukning af restauranter og f.eks. bryllupsfester virker meget vidtgående, hvis de reelle problemer er piratfester og smitte i det sene natteliv,« lyder det i en skriftlig udtalelse fra Lars Frelle-Petersen, der er medlemsdirektør i Dansk Industri.

Det er en stigning i antallet af smittede, som har fået regeringen til at indføre nationale restriktioner. Indtil nu har der været særlige corona-restriktioner i 17 kommuner i Storkøbenhavn. Disse restriktioner bliver nu bredt ud til hele landet, og det betyder, at alle restauranter, caféer og barer i Danmark nu skal lukke kl. 22.

»Der er brug for, at vi i alle dele af samfundet tager ansvar, får downloadet smitteappen og i det hele taget holder afstand, spritter af og efterlever myndighedernes anbefalinger om ikke at gå på job med symptomer. Ellers kommer mange virksomheder og arbejdspladser til at betale prisen for det. Derfor er det også fornuftigt og naturligt, at virksomhederne hver især konkret vurderer i hvilket omfang det er muligt og hensigtsmæssigt at lade ansatte arbejde hjemmefra,« udtaler Lars Frelle-Petersen.

Mette Frederiksen forklarede på pressemødet, at man fra politisk side vil se på hjælpeordninger til de dele af erhvervslivet, som bliver ramt af de nye restriktioner. Det er der ifølge Dansk Erhverv brug for.

»Her er det vigtigt, at udvidelsen bliver effektueret hurtigt. Virksomhederne har ikke tid eller likviditet til at vente i ugevis på hjælp,« udtaler Brian Mikkelsen.

BRANCHENYT
Læs også