Erhverv

Fotofejl i jobannonce provokerer ansatte i mediehus

Jysk Fynske Medier indrykkede onsdag en jobannonce, hvor to af de fire medarbejdere på fotoet forinden var blevet fyret.

Adm. direktør Jesper Rosener står i spidsen for Jysk Fynske Medier, der som følge af coronakrisen var ude i en fyringsrunde i sommer, men glemte at opdatere HR-afdelingens billedarkiv. Foto: Joachim Ladefoged

”Avisen Danmark vokser,” lød overskriften i en jobannonce, som Jysk Fynske Medier onsdag indrykkede i sine dagblade og på nettet.

Desværre flugtede det medfølgende foto ikke ligefrem med den udmelding, for to af de fire afbillede medarbejdere blev afskediget ved Jysk Fynske Mediers seneste fyringsrunder, mens en tredje medarbejder sidenhen er stoppet.

Derfor har jobannoncen vakt kritik internt i mediehuset, skriver fagbladet Journalisten.

Udover fejlen hæfter tillidsrepræsentant Lene Sarup sig ved, at Jysk Fynske Medier tilsyneladende hellere vil slå stillinger op end at tilbyde dem til fyrede medarbejdere.

»Kollegerne opfatter det som provokerende,« konstaterer Lene Sarup.

Chefredaktør på Avisen Danmark Peter Rasmussen forklarer til Journalisten, at billedet med de tre tidligere medarbejdere har ligget i HR-afdelingens database og simpelthen er blevet bragt ved en fejl.

Da det blev opdaget onsdag morgen, blev billedet fjernet fra jobannoncerne på nettet. Avisen Danmark søger i øvrigt en nyhedschef, en nyhedsreporter og to journalister.

BRANCHENYT
Læs også