Erhverv

Er spansk bankbryllup den første i rækken af flere fusioner i Europa?

Tyskland og Schweiz kan blive de næste lande, hvor banker finder sammen.

Santander og BBVA er stadigvæk Spaniens største banker, når man tæller deres internationale aktiviter med, mens CaixaBank og Bankia med fusionen bliver størst indenfor landets egne grænser. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.

Den spanske storbank CaixaBanks køb af Madrid-baserede Bankia til en værdi af 28.3 mia. kr. kan være et tegn på, at flere storbanker i fremtiden vil fusionere.

Det skriver CNN.

Ifølge mediet undersøger den schweiziske bank UBS muligheden for at opkøbe rivalen Credit Suisse.

Samtidig henviser CNN til, at der har været spekulationer, om Deutsche Bank vil fusionere med konkurrenten Commerzbank.

Med sammenlægningen af CaixaBank og Bankia får man samlet set 20 mio. kunder, og står for en fjerdedel af alle lån i Spanien.

»Vi bliver den største bank i Spanien på et tidspunkt, hvor det er mere nødvendigt end nogensinde før at skabe forretninger af en vis størrelse,« udtaler Bankias bestyrelsesformand José Ignacio Goirigolzarri i en pressemeddelelse ifølge CNN.

Santander og BBVA er stadigvæk Spaniens største banker, når man tæller deres massive forretninger i udlandet med, mens CaixaBank og Bankia med fusionen bliver størst indenfor landets egne grænser.

Det europæiske bankmarked er hårdt ramt af coronapandemien, hvor bankerne kæmper med lave renter og økonomisk recession.

»Den mest oplagte måde at skabe indtægter på, er ved at udnytte fusioner til at blive større og drage energi fra det momentum, det skaber,« siger Benjie Creelan-Sandford, der er analytiker hos investeringsbanken Jefferies Group, til CNN.

BRANCHENYT
Læs også