Erhverv

Danfoss om EU-granskning: Det er som forventet

Industrikoncernen forventer ikke, at EU-kommissionens undersøgelse vil forsinke milliardopkøbet af Eaton.

Opkøbet af Eaton er det største i Danfoss' historie.
Arkivfoto: Uffe Weng

Det kommer ikke bag Danfoss, at EU-Kommissionen åbner en »tilbundsgående« undersøgelse af Danfoss' opkøb af det irske selskab Eaton.

Industrikoncernen forventer ikke, at granskningen vil forsinke gennemførelsen af opkøbet til mere end 20 mia. kr.

»Det er som forventet, at EU-kommissionen vil gennemføre en såkaldt fase 2 undersøgelse. Det sker meget ofte i forbindelse med store opkøb, så det er ingen overraskelse,« siger Mikkel Thrane, pressechef i Danfoss.

Han tilføjer, at »Danfoss naturligvis bistår kommissionen med de oplysninger, de har brug for.«

Opkøbet blev offentliggjort i januar i år, og Danfoss meddelte, at opkøbet var betinget af myndighedernes godkendelse. Dengang forventede man, at handlen ville blive gennemført inden årets udgang.

Danfoss oplyste dog i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet, at tidsplanen var blevet forlænget, bl. a. på grund af coronakrisen.

Nu ventes handles at blive gennemført i første kvartal 2021.

EU-kommissionen har 90 dage til at gennemføre granskningen, som dermed skal være afsluttet 3. februar næste år.

»Vi forventer ikke, at EU-kommissionens undersøgelse vil påvirke tidsplanen for gennemførelsen af handlen,« siger Mikkel Thrane.

Det er dele af opkøbet, som skal undersøges nærmere. EU-kommissionen indledende markedsundersøgelse påpegede således en række foreløbige betænkeligheder med hensyn til sammenlægningen af de to virksomheders aktiviteter inden for hydrauliske komponenter til mobile maskiner, også kaldet »mobile applikationer«.

»På nuværende tidspunkt er Kommissionen bekymret for, at transaktionen kan føre til et mere begrænset antal udbydere samt til højere priser for visse hydrauliske komponenter til mobile applikationer,« skriver EU-kommissionen i en pressemeddelelse.

Eaton havde sidste år et salg på 2,2 milliarder dollar og 11.000 ansatte. Danfoss havde til sammenligning et salg på syv milliarder dollar og cirka 28.000 ansatte.

BRANCHENYT
Læs også