Erhverv

Google-medarbejdere kommer måske aldrig tilbage på kontoret på fuld tid

En intern undersøgelse viser, at majoriteten ønsker en ordning, hvor de kun delvist vender tilbage til kontoret.

Googles direktør, Sundar Pichai, ser muligheder i at arbejde hjemmefra fremover.  Foto: Josh Edelson/Ritzau Scanpix

Alphabet, der er selskabet bag Google, har annonceret på det sociale medie Twitter, at størstedelen af selskabets medarbejdere ikke foretrækker at komme tilbage på kontoret på fuld tid.

Det skriver The Hill.

En stor del af medarbejderstaben er under coronaepidemien blevet sendt hjem på hjemmekontoret, og det fik selskabet til at lave en undersøgelse blandt medarbejderne.

Mange ville gerne tilbage på kontoret i en eller anden konstellation, fordi de ønskede kontakt med deres medarbejdere, men majoriteten foretrak dog ifølge The Hill at have en ordning, hvor noget af tiden foregår hjemme, og resten foregår på kontoret.

»Jeg ser fremtiden som værende mere fleksibel. Vi tror dog på, at det at være tæt på hinanden og at have en form for fællesskab er super vigtigt, når man skal løse en svær problemstilling og lave noget nyt, så der ser vi det ikke ændre sig. Men vi tror, vi bliver nødt til at skabe mere fleksibilitet og flere dobbeltmodeller,« siger Alphabets direktør, Sundar Pichai, i et interview med Time Magazine.

Tanken er ikke ny for direktøren for Alphabet, der forstår, hvorfor nogle medarbejdere har et ønske om at arbejde hjemme.

»Jeg har altid tænkt, at når jeg har set folk pendle to timer og væk fra deres familie og venner på en fredag, så kan de ikke have andre planer. Så jeg tror, vi kan gøre bedre,« siger Alphabets direktør, Sundar Pichai.

Alphabet er ikke den eneste it-gigant i Silicon Valley, der også ser muligheder i at lade medarbejderne arbejde hjemme i fremtiden. Både Facebook og Twitter har tidligere luftet lignende tanker.

BRANCHENYT
Læs også