Tech

Amerikanske tech-aktier er mere værd end det samlede europæiske aktiemarked

Ifølge Bank of America har USA's dominans på techmarkedet skubbet aktierne til vejrs og de overgår for første gang det samlede europæiske aktiemarked i værdi.

De seneste måneder har set ret så gode ud for de amerikanske teck-aktier, der nu overgår værdien på det samlede europæiske aktiemarked. Foto: CARLO ALLEGRI // Ritzau Scanpix

Det går ret så godt for de amerikanske tech-aktier. Faktisk så godt, at de overgår det samlede europæiske aktiemarked, Schweiz og Storbritannien medregnet.

Det skriver CNBC.

Ifølge Bank of America, har et boom på Wall Street taget markedsværdien for tech-selskaberne i USA til en værdi af 9.100 mia. dollars, svarende til 56.000 mia. kr., mens det europæiske aktiemarked ligger på en samlet værdi af 8.900 mia. dollars, svarende til 55.000 mia. kr.

Til sammenligning var værdien på det europæiske aktiemarked i 2007 fire gange så stor som de amerikanske tech-aktier.

Det er også flere af techgiganterne, der bidrager til den høje værdi i USA. Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon og Facebook står alene for en aktieværdi på 7.500 mia. dollars, og står bag den største fremgang på aktiemarkedet de seneste måneder.

Der har været fremgang siden et fald i marts, hvor techindustrien alene er steget med 76,3 pct. i USA. Væksten har dog vist sig mest imponerende for elbilsproducenten Tesla, der er steget med 513 pct. på Wall Street siden faldet i marts. Samtidigt står Apple med en en aktieværdi på mere end 2.000 mia. dollars alene.

Det stigende behov for tech under corona-pandemien har også givet et ekstra skub til markedsværdien for techgiganterne. Mens de fleste lande lukkede ned og medarbejdere blev sendt hjem for at arbejde, har det været nødvendigt at finde andre måder at interagere på, hvor størstedelen af dem har været digitale.

BRANCHENYT
Læs også