Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DI: Desperationen stiger i mange virksomheder

Erhvervsorganisationen DI efterlyser en klar og transparant plan for fremtidige restriktioner.

Corona rammer verden
or rigtigt mange virksomheder inden for oplevelses- og eventområdet er situationen alvorlig, siger medlemsdirektør i DI, Lars Frelle-Petersen.

De nationale restriktioner forlænges til efter efterårsferien. Dermed skal restauranter, cafeer og barer fortsat være lukket kl. 22. Samtidig lukker regeringen for private fester, og det rammer bryllupper, konfirmationer og andre fester. Mange cateringsvirksomheder vil miste ordrer efter skærpelsen.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) oplyser på et pressemøde, at regeringen lægger op til, at kompensationsordningen udvides, så også underleverandører kan få kompensation for tabt omsætning. Det gælder bl. a. cateringvirksomheder, teltudlejere og andre, som især leverer til private fester.

Hos erhvervsorganisationen DI er der forståelse for forlængelsen, men der er også bekymring.

»For rigtigt mange virksomheder inden for oplevelses- og eventområdet er situationen alvorlig, og de får brug for kompensation for at klare sig igennem. Derfor er det positivt, at kompensationen forlænges og udvides. Det er helt afgørende, også for de mange underleverandører,« siger medlemsdirektør i DI, Lars Frelle-Petersen.

Han efterlyser, at myndighederne lægger en klar og transparent plan frem for, hvornår der indføres nye restriktioner, og hvornår og hvordan de lempes.

»Desperationen stiger hver dag i mange virksomheder, så jo mere gennemskuelighed og forudsigelighed de kan få, jo bedre,« siger Lars Frelle-Petersen.

Ifølge SMVDanmark betyder de nye restriktioner, at markedet for hele oplevelsesindustrien og eventbranchen er dødt.

»Regeringens udspil om et kraftigt skærpet forsamlingsforbud på maks. 50 personer, gør det umuligt at få en ellers sund virksomhed til at løbe rundt, når folk ikke kan mødes og hygge sig til f. eks. fester og bryllupper. Men danskernes sundhed er naturligvis det vigtigste,« og Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark.

Organisationen bakker op om regeringens beslutning og mener, den er nødvendig.

»Jeg glæder mig dog over, at regeringen lægger op til, at vi alle holder hånden under de virksomheder, der er underleverandører til det festlige Danmark. De har været vanvittigt hårdt presset i månedsvis, og risikerer nu at bukke fuldstændigt under på grund af de nye corona-restriktioner. Jeg tænker på fx leverandører af mad og drikkevarer, lys- og lydanlæg, telte, transportable toiletter og rigtigt meget andet. De får nu formentligt intet at lave,« siger Jakob Brandt.

BRANCHENYT
Læs også