Erhverv

Bilindustriens grønne omstilling presser underleverandører

Underleverandører til bilindustrien er i gang med en omfattende grøn omstilling. Det koster massive investeringer, samtidig med at bilproducenter lægger pres på priserne.

»Vi ser desværre et prispres, der starter ved bilproducenterne. De kaster rigtig mange penge ind i dette, og så går de ud til forsyningskæderne og siger, vi skal have prisreduktioner. Der bliver presset nedad i systemet,« fortæller koncerndirektør i Meneta Kim Østergaard om den grønne omstilling i bilindustrien. Foto: Søren Vendelbo

Biler er en af verdens store syndere, når det kommer til CO2-udledning, og det har sendt bilindustrien ud i en omfattende grøn omstilling.

Det gælder ikke mindst de mange danske underleverandører, som leverer komponenter til verdens store bilproducenter, og som alle står over for at omlægge forretningen, både i forhold til produkter og produktion. Det er ingen nem øvelse, for dels koster udvikling af nye produkter og omlægning til grøn produktion store investeringer, dels er der pres på priserne oppefra. ..

BRANCHENYT
Læs også