Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tre tiltalt i ny sag om snyd med coronastøtte

Tre chefer er tiltalt for at svindle med lønkompensation under coronakrisen.

Corona rammer verden
Blandt andet en direktør i et rengøringsfirma har forsøgt at få udbetalt lønkompensation til ansatte, der ikke fandtes i virkeligheden. Foto: Arkiv.

Tre nye sager er rejst mod chefer i rengørings- og byggefirmaer mistænkt for snyd med corona-hjælpepakker.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Københavns Vestegns Politi, som har rejst sagerne, har de tre direktører opfundet fiktive ansatte for at få del i pakkerne med lønkompensation indført af regeringen for at sikre job under krisen.

Den ene er direktør i et rengøringsfirma og tiltalt for, at have forsøgt at få udbetalt omkring 490.000 kr. som lønkompensation for tre fiktive personer i begyndelsen af april og maj.

I den anden sag er to mænd tiltalt for at forsøge at få over 270.000 kr. udbetalt fra Erhvervsstyrelsen. Det skete ved hjælp af falske lønsedler fra de to mænds byggefirma.

»Der er tale om to sager, hvor anklagemyndigheden vurderer, at personer har forsøgt at snyde sig til de corona-hjælpepakker, som er oprettet i en krisesituation for at holde hånden under dansk erhvervsliv. Det er sager, som vi i anklagemyndigheden ser på med største alvor,« siger specialanklager Britt Hansen til fagbladet 3F.

Svindel med coronastøtten straffes hårdere end svindel i den størrelsesorden normalt gør, da partierne på Christiansborg blev enige om at forhøje strafferammen til de firedobbelte under krisen.

»Regeringen vil slå hårdere ned på dem, der begår kriminalitet i lys af coronaepidemien, for når hele samfundet står på den anden ende og strækker sig til det yderste for at få enderne til at møde, så er det undergravende for vores samfund, hvis kriminelle slår sprækker i den kæmpe indsats, der bliver gjort over hele landet,« sagde justitsminister Nick Hækkerup.

Finans har tidligere beskrevet, at der kan være svindlet for et tocifret millionbeløb med de hjælpepakker, som er blevet spændt ud under den danske økonomi i forbindelse med coronapandemien.

Det fremgår af et svar til Folketingets Erhvervsudvalg fra erhvervsminister Simon Kollerup.

Den første dom om svindel med hjælpepakker faldt den 19. august ved Københavns Byret. Her blev en 29-årig mand idømt halvandet års fængsel. Manden erkendte selv, at han som indehaver af et varebilsudlejningsfirma uretmæssigt søgte om lønkompensation til fem opdigtede medarbejdere for 427.500 kr.

BRANCHENYT
Læs også