Erhverv

Nu kommer feriepengene - sådan skal du gøre for at få dem udbetalt

Lønmodtagerne har fået indefrosset fem ugers feriepenge, da Danmark den 1. september overgik til en ny ferielov. Fra nu af og frem til den 1. december er der mulighed for at få dem udbetalt.

Beskæftigelseminister Peter Hummelgaard. Arkivfoto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Danske lønmodtagere kan snart have flere penge til forbrug mellem hænderne. Fra i dag og frem til 1. december kan man digitalt bestille tre ugers indefrosne feriepenge ved at gå ind på borger.dk og logge på med NemID.

Pengene vil blive udbetalt op til syv hverdage efter og beskattes som almindelig indkomst.

Dette oplyser Beskæftigelsesministeriet og ATP tirsdag i en pressemeddelelse.

»Det er godt, at pengene nu kan begynde at komme ud og arbejde. Det er der behov for. Vi ved, at mange virksomheder har svært ved at få økonomien til at løbe rundt på grund af coronakrisen, og saltvandsindsprøjtning kan være med til at få gang i hjulene og dermed redde arbejdspladser,« siger beskæftigelsesministeren.

Så mange feriepenge har du til gode

Din månedsløn før skat i hele kr.:
Programmering: Boy Repenning

Det er ATP, der har stået for løsningen, som skal sikre udbetalingen af feriepengene. De advarer om, at det kan være en god idé at vente en dags tid med at ansøge, så systemet ikke bliver overbelastet.

Sådan søger du om de tre ugers feriepenge
  • Du skal gå ind via borger.dk/bestilferiemidler
  • Log på med NemID.
  • Vælg ansættelsesforhold. Langt de fleste vil være lønmodtagere, men enkelte grupper vil skulle ansøge via en blanket
  • Herefter kan du se, hvor meget du får udbetalt. Beløbet er før skat
  • Bekræft en Tro & Love erklæring
  • Tryk på ”Bestil feriemidler”
  • Du får en kvittering, og pengene vil blive sat ind på din Nem-Konto
  • Efter få dage modtager du et brev med præcis angivelse af, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår pengene udbetales.

Hvis man ikke aktivt går ind og beder om feriepengene inden den 1. december, bliver de udbetalt automatisk, når man når folkepensionsalderen, medmindre man af andre årsager forlader arbejdsmarkedet inden.

Lønmodtagerne fik indefrosset fem ugers feriepenge, da Danmark den 1. september overgik til en ny ferielov, og det er tre af de uger, der nu kan udbetales. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger, at han sammen med regeringen og de øvrige partier til efteråret vil drøfte udbetalingen af de resterende to ugers feriepenge.

»Vi er udemærket godt klar over, at danskerne på et tidspunkt skal have alle fem uger,« siger beskæftigelsesministeren i en pressebriefing.

De 60 mia. kr. ligger lige nu i virksomhederne, men det er staten, der i første omgang lægger ud, når danske lønmodtagere nu kan bede om at få dem udbetalt.

BRANCHENYT
Læs også