Erhverv

Bestyrelsesmedlem i Innovationsfond brugte 167.000 på at pendle fra USA

Retningslinjerne er strammet op nu, lyder det fra den statslige investeringsfond

Innovationsfonden kritiseres af tilsyn for blandt andet fråseri. Foto: Søren Vendelbo

Et bestyrelsesmedlems rejser mellem USA og Danmark har kostet den statsejede Innovationsfond 167.000 kr. på et år.

Det skriver Ekstra Bladet.

Lars Frølund, der er medlem af den danske Innovationsfonden men til daglig bosat i USA, er pendlet over Atlanten seks gange på fondens regning. Det viser bilag, som Ekstra Bladet har set.

Fonden fastslår over for avisen, at den type udgifter til rejser er fortid i den statslige investeringsfond.

»Der er tale om et højt udgiftsniveau og generelt set et købmandskab, der ikke har været optimalt. Af samme årsag er rejseretningslinjerne strammet op, ligesom det er blevet skærpet, at hovedparten af bestyrelsesmøderne fremover afvikles virtuelt,« lyder det i et svar fra Innovationsfondens pressechef, Jens Bomholt til avisen

Finans kunne tidligere på ugen berette, at der lige nu er en undersøgelse i gang om blandt andet den tidligere ledelses rejse- og repræsentationsudgifter.

Og at beskyldninger om inhabilitet og fråseri kredser om den statslige investeringsfond, der har investeret milliarder af skattekroner i at bringe Danmark teknologisk i førersædet.

Ifølge Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte (SIU), der fører tilsyn med fonden, har fonden ikke udvist tilstrækkelig økonomisk ansvarlighed i forbindelse med en række usædvanlige aftaler om bl.a. resultatløn og fastholdelsesaftaler.

Innovationsfondens nye bestyrelsesformand, Tina Fanø, lægger afstand til den tidligere ledelses økonomiske dispositioner, og hun oplyser, at fonden har taget en række initiativer, der »tager hånd om problemerne«.

Lars Frølund har siddet med i den danske fond siden april 2019 og blev udpeget af daværende uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V).

BRANCHENYT
Læs også