Serier

Elefanten og æslet rammer Wall Street

Med den første TV-duel i den amerikanske valgkamp er slutspurten for alvor i gang, men vælgerskaren har bevæget sig igen, og dette kan meget vel udfordre Wall Street.

Corona rammer verden

For næsten fire år siden, præcis 10 dage efter det amerikanske præsidentvalg i november 2016, havde jeg fornøjelsen af at tale på en konference i New York. Selv halvanden uge efter, at Præsident Trump var blevet valgt virkede det ikke til, at overraskelsen dengang endnu havde lagt sig. Blandt en overraskende stor andel af deltagerne havde valgresultatet udløst en positiv stemning.

Hele oplevelsen var dog også en anledning til at blive erindret om, hvor vigtigt det hele tiden er at holde fokus på realiteterne, og frasortere ens egen holdning, når man skal vurdere udviklinger samt finansmarkedet. Konferencen for fire år siden var netop et eksempel, hvor jeg ankom til New York fra et Europa i skræk over valgresultatet. Men her mødte jeg en masse mennesker der var blevet optimistiske grundet udfaldet af valget. En gruppering er selvfølgelig ikke repræsentativt for USA på nogen måde, men det understregede, hvor forkerte mange valgforudsigelser var dengang. Udviklingen i den amerikanske valgkamp gennem de seneste seks uger vækker nogle minder tilbage fra for fire år siden...

Læs også