Erhverv

Irsk domstol: Subways "brød" indeholder for meget sukker til at blive kaldt brød

Ifølge dommeren har brødet et sukkerindhold på 10 pct. af vægten på det mel, som dejen indeholder.

Subways brøds er for sødt til at blive kaldt for brød i Irland. Photo by: Julian Stratenschulte/picture-alliance/dpa/AP Image

Irlands højesteret har fastlagt, at fastfood-kæden Subways sandwichbrød indeholder for meget sukker til, at det reelt kan kaldes for brød.

Det skriver CNN.

En retssag var blevet sat i gang, da et irsk Subway-franchise appellerede til retten for at få tilbagebetalt skat.

I Irland er der 0 pct. skat på basisfødevarer, men højesteretten fastslog ifølge CNN, at sukkermængden i Subways sandwichbrød gjorde, at det ikke kunne indgå i denne kategori.

»Brødet i Subways opvarmede sandwiches har et sukkerindhold på 10 pct. af vægten på det mel, som dejen indeholder. Produktet falder uden for definitionen på ”brød” i dette tilfælde,« sagde dommer Donal O’Donnell ifølge CNN, da dommen blev leveret.

Ifølge CNN må sukkerindholdet i brød ifølge irsk skattelovgivning ikke overstige 2 pct. af vægten på det mel, der er i dejen, hvis det skal kunne betegnes som brød.

Hos Subway er man ikke enig i rettens dom.

»Subways brød er - selvfølgelig - brød,« udtaler en talsperson fra Subway til CNN.

Subway er ifølge CNN verdens største fastfood-kæde med mere end 38.000 restauranter verden over. I Danmark er der fire butikker. To butikker i Aalborg og én i både Kolding og Vejle.

Læs også