Serier

Michael Laudrups vinforretning leverer forkølet coronaregnskab

Vinforretningen har været nødsaget til at sænke priserne på visse produkter for at holde gang i omsætningen.

Corona rammer verden
Laudrup Vinimport har mærket konsekvensen af covid-19, men der er fortsat overskud på bundlinjen. Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Det danske fodboldikon Michael Laudrup, der i 90’erne brillerede med friske finter på verdens mest prominente stadioner, har i sin vinforretning mærket konsekvensen af covid-19.

Michael Laudrup ejer Laudrup Vinimport i selskab med Per Kristensen Buhl, der er adm. direktør i selskabet.

Bruttofortjenesten er steget i forhold til det seneste regnskabsår, og bundlinjen er i plus, men hos ledelsen er der alligevel ikke udpræget tilfredshed med resultatet.

Regnskabsår har givet et overskud på 415.226 kr., mens der var budgetteret med 1,5 mio. kr.

»Dette er ikke så tilfredsstillende, men det har også været et år, hvor vi har haft flere udfordringer, end vi selv havde forventet,« skriver ledelsen i regnskabet for 2019/2020.

Udbruddet og spredningen af covid-19 har medført, at virksomhedens omsætning til cafeer, restauranter og hoteller i perioden fra marts til og med juni næsten forsvandt. Omsætningsfaldet i dette segment gjorde, at vinimportøren måtte tage andre værktøjer i brug for at holde en smule liv i omsætningen.

Lavere priser blev indført, og der blev solgt en del vine til kostpris for at skabe positivt cashflow.

»Vi har i begrænset omfang kunnet reducere virkningerne af denne omsætningsreduktion ved øget salg online af vine til nedsatte priser, derudover har vi oplevet en mindre stigning i salget til detailmarkedet,« skriver ledelsen, der kunne berette om et fald i bruttoavancen som konsekvens af prisjusteringerne.

De fulde konsekvenser af covid-19 er endnu ikke klarlagte, men der forventes fortsat positive takter fra vinimportørens webshop. Derudover er der fokus på at målrette varekartoteket, der tæller 1.400 forskellige vine og gastronomi-produkter fra hele verden.

Laudrup Vinimport I/S har modtaget 538.000 kr. i lønkompensation under covid-19.

BRANCHENYT
Læs også