Serier

Covid-19: Følg antallet af smittede, indlagte og vaccinerede

De nyeste coronatal og vaccinetal: Her kan du se de daglige opdateringer over, hvor mange der er indlagt, smittet og vaccineret mod covid-19 i Danmark.

Corona rammer verden
Hvor mange smittede er der i din kommune? Det kan du bl.a. se i denne artikel, hvor coronatallene dagligt opdateres.

Coronasituationen udvikler sig konstant og har gjort det siden pandemiens indtog i Danmark. Jyllands-Posten forsøger her at give et aktuelt overblik over en række nøgletal.

Vi begynder med antallet af registrerede smittetilfælde og covid-19-relaterede dødsfald til dato samt det aktuelle antal indlagte.

Hvordan skrider vaccinationerne frem?

Siden 27. december har man været i gang med at vaccinere danskere, og på trods af, at man har droppet flere vacciner, har danskerne efterhånden modtaget flere millioner stik.

Mens første aldersgrupper er nærmest færdigvaccineret skeler mange andre til den seneste udgave af vaccinationskalenderen. Her fremgår det, hvornår forskellige dele af befolkningen forventes at være færdigvaccineret – hvis planen altså holder.

Vaccinationsplan

GennemførtPlanlagt (leveranceplan foreligger)Forventet (prognose)
Forventet 1. stik færdiggjortForventet 2. stik færdiggjort
Dec. Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug.
53 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Plejebolig mv.
Over 65 år*
Borgere over 85 år
Frontpersonale
Personer med øget risiko
Pårørende til risikogrupper
Borgere 80-84 år
Borgere 75-79 år
Borgere 65-74 år
Borgere 60-64 år
Borgere 55-59 år
Borgere 50-54 år
Borgere 16-19 år og 45-49 år
Borgere 20-24 år og 40-44 år
Borgere 25-29 år og 35-39 år
Borgere 30-34 år
Borgere 12-15 år
* Borgere over 65 år, som både modtager praktisk hjælp og personlig pleje. Version fra 1. juli 2021.
Kilde: Sundhedsstyrelsen | Grafik: Boy Repenning

I tabellen forneden kan du se, hvordan den danske vaccineudrulning klarer sig i forhold til resten af verden. Du kan bruge søgefunktionen til at finde frem til et bestemt land.

Hvor stort er smittetrykket lige nu?

Særligt udviklingen i antallet af indlagte kan fungere som en indikation på, hvordan pandemien påvirker det danske samfund og ikke mindst sundhedssektoren i Danmark. Her ses udviklingen over tid:

Et andet nøgletal, der siger noget om pandemiens aktuelle styrke i Danmark, er den daglige ændring i antallet af registrerede smittede. Udviklingen i antallet af daglige smittede afhænger dog blandt andet af, hvor meget der bliver testet, og derfor giver det ikke nødvendigvis mening at sammenligne de konkrete tal over tid.

Tidligere fik også antallet af covid-19-relaterede dødsfald megen opmærksomhed. I takt med, at de ældste dele af befolkningen og andre risikogrupper er vaccineret, er de daglige dødstal dog faldet markant.

Hvilke områder er hårdest ramt?

Ser man på kommunetallene for nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere gennem de seneste syv dage, kan man geografisk se, hvilke dele af Danmark der er hårdest ramt lige nu.

Du vil gerne vide mere om, hvordan udviklingen har været i netop din kommune? I oversigten forneden kan du se, hvordan situationen har udviklet sig i hver af landets 98 kommuner. Brug menuen i toppen eller klik på kortet for at finde frem til en bestemt kommune.

Hvilke områder er lukket ned?

Hvorvidt en kommune bliver underlagt særlige restriktioner afgøres imidlertid på baggrund af den såkaldte testjusterede incidens, der fremgår af det blå kort.

Zoomer man endnu tættere ind har vi sognene, der også kan blive lukket ned, når både incidensen, antallet af smittede og positivprocenten overstiger bestemte grænseværdier. I tabellen forneden kan du søge enkelte sogn frem og og se, hvorvidt de ligger over grænseværdierne på de tre kriterier, og om de måske endda allerede er lukket ned.

Hvordan er situationen i Europa?

Uden for landets grænser holder ECDC øje med smittetrykket i de europæiske regioner. I modsætning til de danske myndigheder, der oplyser incidensværdier for en periode på syv dage, tager de europæiske myndigheder udgangspunkt i en periode på 14 dage.

De er bl.a. disse tal, myndighederne skeler til, når de udarbejder rejsevejledninger. De specifikke regler for, hvornår en region betragtes som højrisikoområde kan findes på um.dk.

Læs også