Serier

Covid-19: Følg antallet af smittede, indlagte og vaccinerede

De nyeste coronatal og vaccinetal: Her kan du se de daglige opdateringer over, hvor mange der er indlagt, smittet og vaccineret mod covid-19 i Danmark.

Corona rammer verden
Hvor mange smittede er der i din kommune? Det kan du bl.a. se i denne artikel, hvor coronatallene dagligt opdateres.

Hvor stort er smittetrykket lige nu?

Et velkendt nøgletal, der siger noget om pandemiens aktuelle styrke i Danmark, er den daglige ændring i antallet af registrerede smittede. Udviklingen i antallet af daglige smittede afhænger dog blandt andet af, hvor meget der bliver testet, og derfor giver det ikke nødvendigvis mening at sammenligne de konkrete tal over tid.

Langtfra alle smittede bliver dog alvorligt syge, og myndighederne holder derfor særligt øje med udviklingen i antallet af indlagte, da dette tal er udtryk for, hvor presset sundhedsvæsenet er.

Tidligere fik også antallet af covid-19-relaterede dødsfald megen opmærksomhed. I takt med at de ældste dele af befolkningen og andre risikogrupper er vaccineret, er de daglige dødstal dog faldet markant.

Hvilke områder er hårdest ramt?

Kortet over antallet af nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere gennem de seneste syv dage viser, hvilke dele af Danmark der er hårdest ramt lige nu.

I oversigten forneden kan du finde mere detaljerede oplysninger om, hvordan situationen har udviklet sig i hver af landets 98 kommuner. Brug menuen i toppen, eller klik på kortet for at finde frem til en bestemt kommune.

Hvordan skrider vaccinationerne frem?

Efterhånden er hovedparten af danskerne vaccineret, og kurven over antallet af vaccinerede er fladet ud.

Der er imidlertid markant forskel på vaccinationstilslutningen i landets kommuner. På kortet viser lyse farver de områder, hvor færrest er vaccineret mod covid-19.

Hvordan er situationen i Europa?

Uden for landets grænser holder ECDC øje med smittetrykket i de europæiske regioner. I modsætning til de danske myndigheder, der oplyser incidensværdier for en periode på syv dage, tager de europæiske myndigheder udgangspunkt i en periode på 14 dage.

Tidligere blev disse tal bl.a. til at udarbejde Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Læs også
Top job