Erhverv

Verdensrekord: Tyrannosaurus rex blev den dyreste dinosaur nogensinde

I sine velmagtsdage vejede dinosauren omkring 7-8 tons.

Statens Naturhistoriske Museum har besøg af en af Stans artsfæller. Det drejer sig om Tristian Otto, der er 66 millioner år gammel, 4 meter høj og 12 meter lang. Foto: Alexander Klug

Tyrannosaurus rex er en af de nok mest kendte dinosaurarter i verden på grund af sit onde gab og korte arme, der har været afbilledet, animeret og brugt i adskillige film gennem tiden.

De færreste drømmer nok om, at et sådant bæst skulle flytte ind i deres hjem i en levende udgave, men knoglerester fra den uddøde art ser ud til at være højt efterspurgt blandt samlere.

I hvert fald er der med salget af tyrannosaurus rex-fossilet kaldet ”Stan” blevet sat rekord for den dyreste dinosaur nogensinde.

Dette skriver CNBC.

Stan, der er blevet opkaldt efter amatørarkæologen Stan Sacrison, som fandt skelettet i 1987, blev ifølge CNBC bortauktioneret for den nette sum af 32 mio. dollars, hvilket svarer til over 200 mio. kr.

Vurderingen var ellers blot på 6-8 mio. dollars, men en buddene fik altså prisen til at stige til de endnu uberørte højder for dinosaurfossilet, der estimeres at være omkring 67 mio. år gammelt.

Indtil nu har dinosauren ifølge CNBC stået på Black Hills Institute of Geological Research i South Dakota, men det vides ikke, hvor Stan i fremtiden skal residere.

Ifølge CNBC er Stan én af blot cirka 50 tyrannosaurus rex-fossiler, der er blevet fundet. det er et af de mest komplette fossiler med 188 knogler og et flot tandsæt. Paleontologer vurderer, at dinosauren i sine velmagtsdage vejede omkring 7-8 tons

Ovenstående video er blevet delt på Youtube af Christie’s, der var auktionshuset, som solgte auktionerede Stan.

Læs også
Top job